Dini, Tarihi ve Kültürel Önem Taşıyan Mekanları Araştırma, Tanıtma ve Yaşatma Vakfı (AHSEN Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Tekeci ve Yönetim Kurulu üyeleri Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret ettiler.
Ziyaret sırasında vakıf olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Vakıf Başkanı Tekeci, özellikle ülke geneline yayılan ancak bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle harap durumda olan türbeleri ihya etmek için çalıştıklarını ve birçok türbeyi ortaya çıkardıklarını söyledi.

"SAMSUN EVLİYA ATLASI"
"Evliya Atlası Samsun" adında bir kitap hazırladıklarını belirten Tekeci, "Bu kitap içerisinde Samsun ve ilçelerinde tespitini yaptığımız 134 türbenin resimleri, bilgileri ve coğrafi koordinatları da dahil adresleri yer alıyor. Çok özel bir çalışma oldu ve ben bile Samsunlu olmama rağmen bu sayıya şaşırdım. Bu kitap basıldıktan sonra 20 evliya daha tespit ettik ve bunları da esere ilave edeceğiz. Sonraki hedefimiz bu çalışmayı Türkiye'ni tüm illerine yaymak. Onun için bu ilk çalışma olan Samsun Evliya Atlası bir örnek teşkil ediyor" şeklinde konuştu.
Başkan Yılmaz da yapılan çalışmanın çok anlamlı bir çalışma olduğunu dile getirerek, "Samsun'un manevi ve kültürel alt yapısına katkı vereceğini düşündüğüm bu eser için AHSEN Vakfı yönetimini ve emeği geçenleri gönülden tebrik ediyorum. Bu tür çalışmalar aslında inanç turizmi açısından da bir eksikliği kapatıp bu alanda hareketlilik getirecektir" diye konuştu.
(SAM-SLH-Y)

26.01.2013 13:34:46 TSI

Editör: Wan Haber