Yozgat'ın Sorgun İlçe Kaymakamlığı'nda çalışan 31 yaşındaki Fatih Saraç, hobi olarak edindiği ahşap yakma sanatı sayesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile tanışma fırsatı buldu.
Sorgun Kaymakamlığında çalışan Fatih Saraç, boş zamanlarında ahşap üzerine yakarak resim yapıyor. Ahşap yakma sanatını ateşin ahşapla buluşması olarak adlandırdığını ve bunun büyük sabır isteyen bir iş olduğunu ifade eden Saraç, ahşap üzerine yakma sanatının Türk tarihinin de en eski sanatlarından biri olduğunu söyledi.
Ahşap üzerine yakarak portre resim yapan kişi sayısının Türkiye'de pek fazla olmadığını, ancak sosyal paylaşım sitelerinde bu işe meraklı çok sayıda insan bulunduğunu belirten Saraç, "Ben bu mesleğe öğrencilik yıllarımda resim yaparak başladım. Yüksek öğrenimimi yaptığım Ankara'da gezdiğim bir sergide, ahşap üzerine yakma metoduyla yapılan bir Atatürk portresi gördüm. Çok ilgimi çekti. Deneme için Atatürk resmiyle başladım ve daha sonra bu sanatta kendimi sürekli geliştirdim. Kişiye yönelik portre çalışmaları yaptığım için, çok fazla eser üretemiyorum, ancak şu ana kadar saymadım ama 150-200 arasında bir çalışmam olmuştur. Portre üzerinde çalışmalarda hatanın geri dönüşü yoktur. Çok dikkatli ve sabırlı olmanız gerekir. Yanlış yaptığınızda o çalışmaya baştan başlamak zorundasınız. Bir yazıyı farklı türde çalışabilirsiniz ama yaptığınız portrelerin de bire bir kişiye benzemesi gerekir" dedi.
Ahşap üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in portelerini yaptığını hatırlatan Saraç, "Çalışmalarım ilerledikçe Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanımız Cemil Çiçek Beyi'ni portrelerini yaptım. Yaptığım çalışmalardan kendilerinin bir vesileyle haberleri olmuş. Bunun üzerine hem Sayın Başbakanımızın, hem de Türkiye Büyük millet Meclisi Başkanımızın makamlarında bu eserleri kendilerine takdim etme imkanı buldum. Bu benim için büyük mutluluk verici bir olaydır" diye konuştu.
Saraç, bu sanatın yaygın olmamasının malzeme bulma ve temin etme konusunda büyük sıkıntılara sebep olduğunu, bunların aşılması durumunda kurs açabileceğini sözlerine ekledi.
(ÖE-AÖ-Y)

21.01.2013 16:07:00 TSI

Editör: Wan Haber