İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş ve AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur tarafından gerçekleştirilen açılışa vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi. Kaymakam Akgül ve beraberindekiler, proje kapsamında açılan atölyeyi gezip usta öğretici Halil Akbulut'tan yapılacak çalışmalar ve üretilecek ürünler hakkında bilgi aldı. 

Kaymakam Akgül; “Meslek edinmeye yönelik ve ilçemizin tanıtımında çok büyük katkısı olacak ahşap teknolojileri atölyesinde ceviz oymacılığı ve sedef işlemeciliği yapılacak. İnşallah çok kısa sürede seri üretime geçip zengin çeşitlerimizi satış ofisinde pazarlayacağız. Bu projede bizlere her konuda yardımcı olan Sayın Valimiz İbrahim Taşyapan’a ve projenin hayata geçirilmesinde çok büyük rolleri olan Halk Eğitim Müdürü Erkan Manto ve SODES sorumlusu Hamdi İnan’a teşekkür ediyorum" dedi.

3-606.jpg

İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, projenin önemine değinerek, "Bu gün burada açılışını yaptığımız atölye ilçemiz için çok önemli bir projedir. Bunu ilerleyen zamanlarda hep beraber göreceğiz. İnanıyorum ki burada üretilecek ürünler ilçemizin adını tüm Van’ımıza ve Türkiye'ye duyuracak” dedi.

Editör: Wan Haber