Şair Abdurrahim Karakoç için düzenlenecek anma programına katılmak için Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gelen oyuncu Ahmet Yenilmez, "Bütün ülkücüler MHP çatısı içinde olacak değil. Ülkücü hareketin çok kaliteli kadrosu var. Bu kadroyu siyasetin dışında tutmak hem MHP'ye hem de ülkeye zarar verir" dedi.
Oyunca Ahmet Yenilmez, şair Abdurrahim Karakoç için düzenlenecek anma programına katılmak için Bakü'ye geldi. Yenilmez, havalimanında yaptığı açıklamada, "Durum açık şekilde görünüyor. Ben kötü bir şey söylemiş değilim. Diyorum ki yetişmiş aktif kadroların siyasetin içerisinde olması memleketin hayrınadır. Ülkücü hareketin çok kaliteli kadrosu var. Bu kadroyu siyasetin dışında tutmak hem MHP'ye hem de ülkeye zarar verir" diye konuştu.
"Ülkücülük bir idealdir, insanlar ideallerini çeşitli yerlerde yaşatabilirler" diyen Yenilmez, "Bir yere mensubiyet duymadan da yaşatabilirler. Bütün ülkücüler MHP çatısı içinde olacak değil. Hepsini çok seviyorum, istiyorum ki benim arkadaşlarım devlet yönetsin, bakan, milletvekilleri olmalarını istiyorum. Benim arkadaşlarım bu görevlere geldiği zaman çok şey yapacaklarına inanıyorum. Eğer bunu dile getirmek suçsa ben bu suçun infazına razıyım" ifadelerini kullandı.
Programa merhum Karakoç'un yakın arkadaşları, Doç. Dr. Mehmet Önal, yazar arkadaşı Dr. Lütfü Şehsuvaroğlu, sanatçılar ve milletvekilleri de katılıyor. AK Partili milletvekilleri Selçuk Özdağ, Feramüz Üstün ve Muzaffer Aslan'ın da iştirak ettiği anma merasimine ayrıca sanatçılar Hasan Sağındık, Ahmet Yenilmez ve Bünyamin Aksungur ile Abdürrahim Karakoç'un çocukları Türk İslam Karakoç, Mihriban Karakoç Karasioğlu ve Enderhan Karakoç da katılıyor.
(KN-CTŞ-CC-D)

07.02.2013 16:43:18 TSI

Editör: Wan Haber