Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat ile İmralı'da Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin, "Yıllardan beri kanayan bir yara var. Hepimizin görevi bu kanayan yarayı durdurmak, bu konuda kim ne katkı sunabilirse bu çalışmanın içinde olmalıdır" dedi.
Türk, Diyarbakır dönüşü Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin BDP Batman Milletvekili Ayla Akat ile İmralı'da Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin sorularını cevapladı. "Yıllardan beri kanayan bir yara var" diyen Türk, "Hepimizin görevi bu kanayan yarayı durdurmak, bu konuda kim ne katkı sunabilirse bu çalışmanın içinde olmalıdır" diye konuştu.
Türk, bir gazetecinin "Uzun bir süre sonra ilk kez gittiniz, müzakereye katkısı olacak mı?" sorusu üzerine, "Mutlaka, bir arayış içerisinde olursanız Türkiye'de bu acıların dinmesini istiyorsanız, tabii ki yapacağınız her türlü çaba katkı sunar" cevabını verdi.
"Görüşmeler devam edecek mi?" sorusuna ise Türk, "Onu şu anda bilemiyorum. Daha sonra belki toplu bir açıklama yaparız" dedi.
(DY-SU-ÖZ-Y)

04.01.2013 17:48:35 TSI

Editör: Wan Haber