BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat ile Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün İmralı ile görüşmesine ilişkin, "Pazartesi günü Genel Başkan ve yardımcıları konuyla ilgili açıklama yapacaklar" dedi.
Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Aksoy, Doğubayazıt'ta son birkaç ayda mayın patlamaları meydana geldiğini söyledi. Özellikle askeri kışlaların yerleşim yerlerine yakın olduğu yerler ile İran, Irak ve Suriye sınırına yakın bölgelerde bu tür olayların çok sık yaşandığını belirten Aksoy, araziye yerleştirilen serpme mayınların sel, toprak kayması ve kar sularıyla yerleşim yerlerine kadar geldiğine dikkat çekti. Aksoy, "Başta Milli Savunma Bakanı olmak üzere bütün yetkilileri mayınlar konusunda duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.
BDP Batman Milletvekili Ayla Akat ile Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün İmralı ile görüşmesine ilişkin soruları yanıtlayan Aksoy, hem çok hızlı gelişen hem de son derece de değişken bir sürecin yaşandığını kaydetti. Aksoy, bu süreçte herkesin sorumlu davranması gerektiğini belirterek, "Henüz bu konuda tam bir bilgilenmeye sahip değiliz. Zaten yakın bir gelecekte, büyük ölçüde Pazartesi Genel Başkan ve yardımcıları konuyla ilgili açıklama yapacaklar. O zamana kadar beklemekte yarar var" dedi.
Diyarbakır'da yapıldığı söylenen toplantı hakkında bilgisi olmadığını da ifade eden Aksoy, "Diyarbakır'da bazı toplantılar sık sık yapılır. Diyarbakır siyasal olarak canlı bir yer. Konu nedir bilmiyoruz. Zaten DTK'nin yarın Diyarbakır'da toplantısı var. Bunlar rutin toplantılardır. Mümkündür ki bunun ön çalışması olabilir" dedi.
(MÜG-ÖZ-Y)

04.01.2013 15:48:25 TSI

Editör: Wan Haber