Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen 3 PKK'lı için Diyarbakır'da düzenlenen törende konuşan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, "Üç yoldaşımızı kaybetmemize rağmen barışı esas alan bir yaklaşımı halkımız esas almıştır. Ancak ve ancak barış, karşılıklı saygıyla oluşur" dedi.
Tören alanında bulunan otobüs üzerinden kalabalığa seslenen Ahmet Türk, her zaman barış ve halkların kardeşliğinden yana olduklarını söyledi. Barış taleplerini hiçbir zaman gündemden düşürmediklerini ifade eden Ahmet Türk, "Sürekli barış, kardeşlik ve eşitlik için arayışlar içinde olduk. Hep barış mesajları verdik. Bugün çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Bugün herkes büyük bir hassasiyet beklemektedir. Üç yoldaşımızı kaybetmemize rağmen barışı esas alan bir yaklaşımı halkımız esas almıştır. Ancak ve ancak barış karşılıklı saygıyla oluşur. Barış halkların birbirini tanımasıyla oluşur. Barışta adalet ve eşitlik olmalıdır. Bütün dünya Diyarbakır'da 'barışa zarar gelmesin' diyor. Biz bu duyguyla bugün arkadaşlarımızı uğurluyoruz" diye konuştu.

"O KURŞUNLAR BARIŞA SIKILMIŞTIR"
Törende bir açıklama yapan DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ise, cinayetleri işleyenleri lanetlediğini belirterek, "O kurşunlar özgürlük isteyen kadınlara, barışa ve İmralı'da yapılan görüşmelere sıkılmıştır" dedi. Tuğluk, cinayetleri kimin işlediğine dair, "Bunun arkasındakiler Kürt sorununun çözümünü istemeyenlerdir. Biz o katilleri tanıyoruz, iyi biliyoruz. Bugün üç kadının acısını yaşarken konuşmak bile güç geliyor. Onların özgürlük bayrağını sonuna kadar taşıyacağız. O bayrağı onurla, gururla taşıyacağız" diye konuştu.
(AKK-OK-Y)

17.01.2013 14:38:19 TSI

Editör: Wan Haber