Görüşmede Ahmet Türk, "Barış ortamı dışında yaşama şansımız yok" derken, Baykal da "Barış içinde yaşamak ortamını bulmalıyız. O doğrultuda büyük adımlar atılacağına inanıyorum" çağrısında bulundu. Türk, MHP lideri Devlet Bahçeli ile de görüşecek.

Ahmet Türk, Meclis'teki odasında Deniz Baykal'a iade-i ziyarette bulundu.

Mardin Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesinin ardından, gözaltına alındığı süreçte Mardin’e giderek ailesiyle görüşen CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Beraberinde Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’la Baykal’ın Meclis’teki makamına gelen Ahmet Türk’ü, Baykal kapıda karşıladı. Ahmet Türk, Baykal’ın gözaltına alındığında Mardin’e gelmesi dolayısıyla teşekkür etti ve o sahiplenmenin duyguları üzerinde büyük etkisi olduğunu söyledi. Barış veya demokrasi isteyen herkesin risk altında olduğunu belirten Türk, “Ortak akılla sorunları çözmekten aşka yolumuz yok. Biz inanıyoruz ki barıştan başka, ortak geleceği kurmaktan başka seçeceğimiz yok” dedi.

‘BARIŞ İÇİNDE YAŞAMA ORTAMINI BULMALIYIZ’

Ahmet Türk’ü özgürlüğünü kazanmış olarak görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Baykal ise şunları söyledi:
“Çok sıkıntılı dönemlerden geçiyoruz. Ümit ediyorum asıl kötü günleri arkada bırakmışızdır. Daha ferah günler inşallah gerçekleşir. Gergin günlerden geçerken birbirimize karşı insani görevlerimizi ayakta tutmayı ihmal etmemek gerektiğine hep inandım. Siyaset sıkıntılı dönemler hep yaşar. Ama o ortamlarda dahi insan insana muhtaçtır. Barış içinde yaşama ortamını bulmalıyız. O doğrultuda büyük adımlar atılacağına inanıyorum. Sayın Türk’ün de soğukkanlılığını, sağduyusunu, kişisel acılarını aşarak olaya yukarıdan, ülke düzeyinden bakan bir kişi olduğuna hep inandım. Şimdi güzel bir noktadayız. Keşke daha güzel bir noktada olsaydık. İnşallah böyle olayları önümüzdeki dönemde bir daha yaşamayız.”

HAYIR DİYENLERİN TERÖRLE İLİŞKİLENDİRİLMESİ

Baykal ve Türk’e, referandum sürecinde “Hayır” oyu verecek olanların terör örgütleriyle ilişkilendirilmesi de soruldu. Bunların yanlış olduğunu belirten Baykal, “Kutuplaştırarak, terörle irtibatlandırarak değerlendirmeler yapmak ülkeye, demokrasiye hizmet değil. Bu yanlışa Cumhurbaşkanı ve Başbakan da girmişti. Bunun yanlış olduğunu anlamış olduklarını ümit ediyorum. Henüz anlamamış olanlar da zaman içinde göreceklerdir” dedi.

Ahmet Türk de referandumda iki seçenek sunulduğuna dikkat çekerek, “Bu iki seçenek üzerinden özgür iradesiyle tavır ortaya konulmalıdır. Biz, çoğulcu, katılımcı, demokrasiyi savunuyoruz. Tavrımız da bu doğrultuda olacaktır” dedi.

‘BAHÇELİ’YLE DE GÖRÜŞECEĞİM’

Ahmet Türk basın mensuplarının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşüp görüşmeyeceği yönündeki sorusuna ise şöyle yanıt verdi, “Teşekkür etmek istiyorum. Arayıp telefonla ya da yüz yüze görüşerek teşekkür edeceğim. İnsani bir duyguyla çağrısı oldu. Ben de teşekkür edeceğim. Düşüncelerimiz farklı ama insan olarak çağrısı önemliydi.” (gazeteduvar)

Editör: Wan Haber