HDP'li Ahmet Yıldırım Ahmet Türk hakkındaki Adli Tıp raporda tahliye yönünde kanaat bildirdiğini ve mahkemenin kararının beklendiğini açıkladı.

   Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve Elazığ Cezaevi’ne nakledilen Mardin Büyükşehir Belediye eski Başkanı Ahmet Türk’ün Adli Tıp Raporu hazırlandı. Raporun tamamlanmasının ardından mahkemenin kararı bekleniyor. Türk, sağlık raporu için heyete girmişti. 24 Kasım’da ise tutuklanan Ahmet Türk, kalp pili taşıyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün Diyarbakır’da görülen “KCK Ana Davası”nın duruşmasını takip eden ve aralarında HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım’ı bulunduğu HDP milletvekilleri duruşma bittikten sonra Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Görevden uzaklaştırılan ve tutuklu bulunan Ahmet Türk’ün sağlık durumuna ilişkin raporun Adli Tıp Kurumu’ndan geçtiğini ve tahliye edilmesi yönünde bir kanaatin açığa çıktığını aktaran HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, “Mahkemenin hala neden bu raporun gereğini yerine getirmediğini anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi. (gazeteduvar)

Editör: Wan Haber