Geçtiğimiz haftalarda hakem hatalarıyla gündeme gelen Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, Fatih Terim ile başı belada  olan eski hakem ve yorumcu Ahmet Çakar'ı adeta bombaladı.


Yaptığı olay açıklamalarıyla gündeme gelen Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, geride kalan haftanın değerlendirmesi için basın toplantısında açıklamalarda bulundu

ÖVGÜ İÇİN AZ KİŞİ AMA ELEŞTİRİ İÇİN FUL

Genelde hakem hataları ile bir araya geleceğimizi söylemiştim, zaman içerisinde hakemlerin daha iyi maç yönettiği maçlar ile ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Dikkat ediyorum, bir hakem çok iyi bir maç yönettiyse bundan bahsden çokaz insan görüyorum, iyi maç yöneten hakemin de olumlu yönde değerlendirilmesi gerekiyor.

AHMET ÇAKAR İLE İLGİLİ SÖZLERİ

Herkes bir yol tutturmuş, bu arkadaşlar da sanırım bu çaba içerisindeler (Ahmet Çakar için). Yönetime geldiğimiz ilk haftalarda bu camiaya hizmet eden birçok arkadaşımız var, biz bunları içimize alalım ve herkesten faydalanalım. Bu camia 3-5 kişinin değil herkesin, herkesin bir katkısı olacaktır. Bir çabam vardı ancak başaramdım. Geçmişle ilgili açıklaması zor bazı olaylar var. Bazı arkadaşların başta başkanımız Yıldırım Demirören'e televizyonlarda ağır hakaretler etmesi bizi bu kararımızdan vazgeçirdi. Keşke diğer arkadaşlarımız da istediğimiz şekilde olabilse de hakemlik camiasına hizmet edebilse.

AHMET ÇAKAR İTİRAFI VE TEPKİ!

Ahmet Çakar ile ben de bir ifade kullandım ama bu yaşıma geldim böyle ekranda sizin resminizi gösterip çarpı yapılıyorsa bundan etkilenmemek mümkün değil. Bundan alındım, ben de belki de o anda söylenmemesi gereken bir ifade kullanmmış olabilir ama bu ifadenin de bir nedeni var. Ahmet Çakar ile bizim çok iyi dostluğumuz var, bana herzaman saygı gösterdi ama her şey karşılıklı. İnsanlar, yaptıkları hareketlerin karşılığını düşünsün. 66 yaşındayım, böyle bir hareketi hak etmedim. 1.5-2 yıl önce Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu gibi isimlerin MHK Başkanlığı yapması gerekebilir diye söyledim ama şu anda biz bu görevi yapıyorsak bizesaygı göstermesi gerekiyor. Onlar da benim yerimde olduğu takdirde ben de onlara gereken şekilde yardımcı olacağım, emin olabilirler.

 

PEKİ ÇAKAR NE DEDİ?

Beyaz tv'de yayınlanan Ertem Şener'in moderatörlüğünü yaptığı 'Beyaz Futbol'da Ahmet Çakar, Fenerbahçe - Eskişehir maçı için 'Bu bir soykırımdır' diye yorum yaptı. Galatasaray-Gaziantep ve Fenerbahçe-Eskişehir maçında yaşanan hakem olaylarını sert bir dille eleştirerek 'Bu futbol soykırımıdır' dedi.

Editör: Wan Haber