Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan ve bölgenin yapı malzemelerinin başında gelen Ahlat taşının 2013 yılı birim fiyatları belirlendi.
Türkiye'nin en dayanıklı ve estetik yapı malzemelerinden biri olan Ahlat taşının 2013 yılı birim fiyatları, Ahlat Sınırlı Sorumlu Doğal Yapı Taşı Kooperatifi yönetiminin aldığı ortak karar ile belirlendi. Ahlat Belediye Başkanlığı'nda toplanan kooperatif yöneticileri, özellikle bina, çeşme, camii ve minare gibi yapılarda kullanılan Ahlat taşının hem dayanıklı hem de estetik olması bakımından yörede en çok kullanılan yapı malzemelerinin başında geldiğini belirttiler. Kooperatif Başkanı Metin Coşkun, ısı ve yalıtım özelliği olan taşın 2013 yılı birim fiyatlarının belirlendiğini, fiyatlara itibar etmeyen taş işletmecilerine ise cezai işlem uygulanacağını söyledi. Coşkun, "Bölge mimarisinde önemli olan bu taş gerek modern yapılarda gerek tarihi eserlerin onarımında halen kullanılan önemli bir yapı malzemesidir. Sadece Ahlat'ta bulunan ve çeşitli renk hakimiyeti olan taş; kırmızı, kahve, beyaz ve siyah renklerinin yanı sıra çeşitli tonları da mevcuttur. Dekoratif amaçlı kullanılan Ahlat doğal yapı taşının Türkiye pazarında daha geniş yer bulması için çeşitli projelerimiz olacak. Elektrik ve işçi giderlerini ödemekte sıkıntı çektiğimiz için fiyat değişikliği yapıldı. Kooperatif üyelerimizde bu kararı onayladı" dedi.
Isı ve yalıtım özelliği olan taşın 2013 yılı birim fiyatları metrekare üzerinden şöyle belirlendi; beyaz taş 40, kırmızı taş 32, siyah taş 32, kamer renkli taş ise 30 TL olarak belirlendi.
(SAD-MSA-Y)

29.01.2013 10:24:55 TSI

Editör: Wan Haber