Bitlis'in Ahlat ilçesinde 3 gündür etkisini sürdüren kar ve tipi günlük yaşamı zorlaştırırken, Ahlat Belediyesi ise karla mücadele seferberliği başlattı.
Sistemli, programlı ve belirli periyotlarla çalışmasını sürdüren belediye ekipleri aşırı kar yağışına rağmen çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Ahlat Belediyesi kar çalışmalarını öncelikli olarak ana arterlerden başlatarak vatandaşların müşterek kullanacağı ve erişebileceği alanları temizledi. Ardından hastane, sağlık ocakları gibi halkı birebir ilgilendiren alanlardan başlattığı çalışmaları, yol güzergâhlarında sürdürdü. Çalışmalar daha sonra mahalle ve sokak aralarında da sürdürülmeye başlandı.
Yapılan karla mücadele çalışmaları hakkında açıklama yapan Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, geçen yılda çok sağlıklı bir kar mücadelesi yaptıklarını hatırlatarak, bu yıl daha öncesinden kış hazırlıkları yaptıkları için karla mücadelede sıkıntı çekmeyeceklerini söyledi. Başkan Çoban, karla mücadele de çok iyi bir çalışma yapıldığını belirterek:"Kar mücadelemizi profesyonel anlamda yapıyoruz. Bu yıl kar çok ta beklenmedik bir anda yağınca bu mücadelede profesyonelce bir çalışma yapmamız gerekiyordu ki bu engeli aşalım. Personelimiz sabah namazından önce çalışmalara başlayarak gece 12.00'a kadar çalışma yürütüyorlar. Aralıksız bir çalışmamız oluyor. Zaman zaman kar yağışı durduktan sonra da çalışmalara devam ediliyor. Yoğun bir kar var. Bu nedenle çalışmalarımızı da yoğun bir şekilde yapmaktayız. İlçemizde kar ile mücadelede belediyemizin 2 adet greyderi , 2 adet büyük kepçesi ve 3 adet küçük kepçelesi sürekli çalışıyor. İhtiyaç halinde diğer makinelerimizi de kullanabiliriz. Ahlat çok geniş bir araziye sahip. Yaklaşık 22 kilometre hizmet alanı olan bir ilçe. İşimiz çevre il ve ilçelerden daha zor oluyor. Bu nedenle çok özverili bir çalışma yürütüyoruz. Biz kışa girmeden önce hazırlandık. Tuzumuzu, damperli araçlarımızı, greyderlerimizi, kepçelerimizin bakım ve onarımları ile bu araçları kullanacak ekibi sonbaharda organize ettiğimiz için şu anda rahat bir şekilde mücadele ediyoruz. Karla mücadelemizde önceliği hasta vatandaşların olduğu yerlerden ele alıyoruz. Daha sonra da vatandaşımızın evinin önüne kadar hizmet veriyoruz" dedi.
Başkan Çoban, gece gündüz aralıksız olarak karla mücadele eden belediye personellerine teşekkür ettiğini belirterek, ilçe halkına ise göstermiş olduğu sabırdan dolayı ayrıca teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.
(SAD-MET-Y)

10.01.2013 12:36:23 TSI

Editör: Wan Haber