Ahıska Türkleri Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş, Ahıska Türkleri'ne çalışma izni konusunda kolaylıklar sağlanması gerektiğini söyledi.
Ziyarette bir konuşma yapan Ahıska Türkleri Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş, Ahıskalıların sorunlarının sağlık, çalışma ve emeklilik olduğunu belirterek, "Yeni gelen Ahıskalıların en büyük sorunları sağlık, çalışma, emekliliktir. Geçmiş dönemde toplu olarak vatandaşlık verildi ama göç aldığı için bu sorunlar bitmiyor" dedi.
Ahıska Türkleri Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş ve Yönetim Kurulu Üyelerine ziyaretten dolayı teşekkür eden CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe ise, "Ahıska Türkleri baktığımız da ben aynaya baktığımı sanıyorum. Balkan göçmeni CHP İlçe Başkanı olarak, bizde aynı sıkıntıları yaşadık. Göçüp gelen insanların burada iş bulmak için zorluklar çektikildiği, taahhüt edilen ücretin verilmediği, paralarının çar çur edildiği, insan yerine konulmadığı süreçleri yaşamış insanlarız.Burada ikamet izni alan bütün Ahıskalı hemşerilerimizin çalışma iznini de almaları bir yaşam hakkıdır. Bunun için en az sizin kadar gayret gösterdiğimizi de bilmenizi istiyorum" diye konuştu.
(SB)

31.01.2013 11:18:41 TSI

Editör: Wan Haber