Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu şehir merkezinde bulunan ahırların taşınacağını belirtti. Başkan Toçoğlu, "Şehir merkezinde artık ahır bulunması büyük sorun teşkil ediyor. Bu ahırları şehir merkezinden çıkartıp esnafımızın çağın şartlarına uygun organize besi alanında toplanması için Büyükşehir Belediyesi olarak bir çalışma yapıyoruz" dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile bir araya geldi. Toplantıya Başkan Toçoğlu'nun yanı sıra Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç ve Ali Çiftçi ile esnaflar katıldı.
Toplantıda ilk olarak bir konuşma yapan SESOB Başkanı Hasan Alişan, "Bugüne kadar Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ile birlikte birçok kez esnafımız ile ilgili konularda görüş alışverişinde bulunduk. Sağ olsun kendileri bugüne kadar esnafımıza dönük ciddi bir sorun yaşanmasına neden olacak hiçbir şeye müsaade etmedi. Türkiye'de yaşanan değişimi elbette görmezden gelemeyiz. Bizler de esnaf olarak bu sürece, yeni döneme adapte olabilmek için tabiî ki kendimizi yenilemeliyiz ama burada bir önemli husus da atacağımız adımların esnafımızı mağdur etmemesi ve esnafımızı zorlamamasıdır. İnşallah bu konuda da esnaf olarak üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.
Esnaflar adına konuşan Ali Çiftçi ise, "Esnafımızın sıkıntılarını ve taleplerini dinlemek için bizimle bir araya gelen Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Esnaf olarak bizler de şehrimiz için ne gerekirse yapmaya hazırız. Sorumluluk almaktan kaçmıyoruz. Belediyelerimizle ortaklaşa, esnafımızı mağdur etmeden atılacak her adıma desteğe hazırız" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya'nın gelişmesi ile birlikte şehir merkezinde kalan ahırların sorun teşkil etmesine değindi. Başkan Toçoğlu, "Şehrimizin gelişimi ile beraber şehir merkezinde kalan ahırlar büyük bir sorun arz etmekteydi. Bununla ilgili olarak bazı çalışmalar yapıldı. Ahırların bulunduğu semtlerde hem bölge halkının şikayetleri oluyordu hem de esnaf o bölgede, şehir merkezinde ticaret yapmakta zorlanıyordu. Bu büyük bir kargaşaya yol açıyordu. Biz de bu sorunları kökten çözüme kavuşturmak adına bir çalışma yapıyoruz" diye konuştu.
Konu ile ilgili milletvekilleri ile birlikte ilgili bakanlıklarla görüştüklerini belirten Başkan Toçoğlu, "Milletvekillerimizle birlikte ilgili bakanlarımızla görüştük. Konunun takipçisiyiz. Şehir merkezinde artık ahır bulunması tabi ki doğru değil. Bununla ilgili bakanlığımızdan gelecek cevap neticesinde çalışmalarımıza yön vereceğiz. İlçe belediyelerimizin de bu konuda bir takım çabaları var. Eğer bu duruma kayıtsız kalırsak şehir merkezinde ahırların bulunması sorunu daha da büyük bir problem olarak karşımıza çıkacak. Bu konuda esnafımızla yani sizlerle ortak bir noktada buluşmak zorundayız. Asla ben yaptım oldu diye bir şey söz konusu olmaz. Kararlarımızı birlikte vereceğiz. İstişareyle bu süreci yöneteceğiz. Bu konuda bizim arzu ettiğimiz şey organize besi alanları oluşturup esnafımızın bu bölgede daha kaliteli standartlarda hizmet verebilmesini sağlamak" dedi.
Değişime kayıtsız kalınamayacağının altını çizen Başkan Zeki Toçoğlu, "Her sektörde olduğu gibi bu sektörde de değişime kayıtsız kalamayız. Kendimizi çağın şartlarına uygun hale getirmek mecburiyetindeyiz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sizden gelecek yeni fikirlere de açık olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bir dayatma asla söz konusu olamaz. Ancak yerleşimin yoğun olduğu bölgelerde de şehrin göbeğinde ahır bulunmasına da müsaade etmememiz lazım. Bu ahırları şehir merkezinden çıkartıp esnafımızın çağın şartlarına uygun organize besi alanında toplanması için Büyükşehir Belediyesi olarak bir çalışma yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
(RKO-RKO)

04.01.2013 15:17:29 TSI

Editör: Wan Haber