Ankara'nın Çubuk ilçesinde bir ahırda meydana gelen yangında 2 büyükbaş hayvan telef oldu. Traktör yardımıyla ahırın duvarı yıkılırken diğer hayvanlar yanmaktan son anda kurtarıldı.
Alınan bilgiye göre, Erenler Caddesi, Kılıç 3 Sokak'ta bulunan bir ahırda henüz bilinmeyen bir nedenle gece saatlerinde yangın çıktı. Yangını fark eden vatandaşlar, durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangını kontrol etmekte güçlük çeken itfaiye erleri, takviye ekip istedi. Yangının olduğu yere Ankara'dan da takviye ekip gönderildi. Sağlık ekipleri de olay yerinde hazırda bekletildi. Bu sırada, mahalle sakinleri traktör yardımıyla ahırın duvarını yıkarak hayvanları dışarı çıkarmak istedi. Ahırda bulunan 5 hayvan dışarı çıkarılırken, 2 büyükbaş hayvan telef oldu.
İtfaiye ekiplerinin uzun çalışmalarının ardından yangın kontrol altına alındı. Samanlığı da sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile söndürüldü. Yangında ahır tamamen kül oldu.
Yangının söndürülmesinin ardından vatandaşlar, yangının enkazından sağlam malzemeleri çıkarmaya çalıştı. Öte yandan, yangın nedeniyle piknik tüplerinin de patladığı görüldü.
Mahalle sakinleri, ekiplerin geç geldiğini öne sürerek, itfaiye erlerinin 15 günde bir değiştirildiğini bu yüzden de adresleri bulmakta zorlandığını söyleyerek tepki gösterdi.
Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı. (OSM-

04.02.2013 05:34:44 TSI

Editör: Wan Haber