Amasya İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği (AHİMDER) Başkanı Abdulhamit Budak, Amasya İmam Hatip Lisesi'ne yapılması planlanan 200 kişilik pansiyon binasının yapımını 2013 yılı yatırım programına alınmasında gösterdiği özveriden dolayı AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir'e teşekkür etti.
Budak, yaptığı yazılı açıklamada, "Gerçekten okulumuzun çok ciddi şekilde bir pansiyona ihtiyacı vardı. Okulumuzda şu an pansiyon olarak kullanılan bina eğitim maksatlı sınıf düzenine göre yapılmış bir binadır. Bu bina 1999 yılında öğrenci sayısının azalması nedeniyle pansiyona döndürüldü. Caminin yanında bulunan ve sağlam olmadığı konusun da raporları olan binadaki yatılı öğrenciler bu binaya taşındı" dedi.
Binanın eğitim maksatlı yapılması nedeniyle pansiyon olarak kullanımı açısından çok ciddi problemler olduğunu vurgulayan Budak, "Öğrenciler koğuş sistemi ile kalıyorlardı. Yemekhane gibi bazı gerekli birimler pansiyon binasında olmadığı için öğrenciler ciddi sıkıntılar yaşıyorlardı. Bunun yanında okulumuzdaki öğrenci sayısının artması nedeniyle derslik ihtiyacı ortaya çıktı, şu anda eğitim için kullanılan 24 derslikli bina ihtiyaca cevap vermiyor. Pansiyon binasının yapımı ile şuanda ki pansiyon binası tekrar derslik olarak kullanılmaya başlanacak ki buda okulumuzun derslik ihtiyacını önemli şekilde giderecektir" diye konuştu.
Pansiyon binasının yapımı konusunu gündemde tutan okul müdürü Davut Köse'ye de teşekkür eden Abdulhamit Budak, "Biz dernek olarak okulumuzun ihtiyaçları konusunda elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Pansiyon binası yapımı konusunda olayın gerek siyasilere, gerekse Milli Eğitim Müdürlüğü'ne taşınması konusunda üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmiş bulunuyoruz. Buradan bir kere daha bizlere ve kamuoyuna pansiyon binası yapımını 2013 planına aldırma konusunda elinden geleni yapacağı sözünü veren ve bu sözünü yerine getiren Sayın vekilimiz Avni Erdemir beye teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Ak Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, geçtiğimiz Cumartesi günü Ak Parti İl Başkanı Osman Faik Salman ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Amasya il merkezine toplam maliyeti yaklaşık 20 milyon lirayı bulacak 32 derslik, 3 atölye, 200 öğrenci pansiyonu ve bir kapalı spor salonuna sahip Endüstri Meslek Lisesi yapımının Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesine alındığını açıklamış, ayrıca Amasya İmam Hatip Lisesi'ne 200 öğrenci kapasiteli pansiyon ile Merzifon Fen Lisesi'ne de Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla kapalı spor salonu yapılmasının kararlaştırıldığını söylemişti.
(MÇ-SLH-Y)

30.01.2013 12:54:09 TSI

Editör: Wan Haber