Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevine başlayan Mehmet Fatih Yıldız, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i makamında ziyaret etti.
Belediye Başkanı Hasan Ünver, ziyarette Yıldız'a Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevinde başarılar diledi.
Ünver ziyarette yaptığı açıklamada, Ahiler Kalkınma Ajansı'nın milyonlarca liralık kaynağı ile ekonomik anlamda yatırımcının önünü aştığını dile getirerek "Ahiler Kalkınma Ajansı milyonlarca liralık dev kaynakla yatırımcının önüne açan bir sermayeye sahip. Ama bunun da rantabl kullanılması gerekiyor. Bunlar nihayetinde ülkemizin kaynakları. Düşünsenize bir tarafta yatırım yapmak için çırpınan ancak sermayesi yetmeyen insanlar var ama diğer tarafta bu parayı alabilmek için nasıl bir proje geliştiririm diye düşünüp proje ile ilgili iyi niyetli olmayan insan var. Bunun nasıl olması gerektiğini kim belirleyecek o halde ? Bunu elbette ajans belirleyecek. Aslında ajansların kuruluş felsefesi de çok iyi. Ajans yönetimlerinde de gerçekte o ilde temsil edilmesi gerekli kurum yöneticilerini görebiliyorsunuz. Bir ilde kim temsil edilmesi gerekiyorsa, onlar bu ajansta temsil ediliyor. Vali, Belediye Başkanı,İl Genel Meclisi Başkanı,Ticaret Odası Başkanı gibi. Yani herkes orada. Onun için bunun çok iyi yönlendirilmesi gerekiyor, iyi de kaynak aktarılıyor. Bu işte tespit edilmiş çok iyi örnekler de var. İnsanımız bu işe bu gözle bakması gerekiyor. İnsanlarımız Kalkınma Ajansı'ndan ne kadar para alabilirim diye değil de, ne yatırımı yaparsam, Kalkınma Ajansı bana ne kadar destek yapabilirimin derdi içinde olmalı. Bir takım gözü açıklar piyasada ' Ben şu projeyi geçiririm, şu proje geçer gibi safsata laflar konuşuyorlarmış. Ajansa teslim edilen tüm projeler bağımsız bir kuruluş tarafından değerlendiriliyor. Bu değerlendirmeler içerisinde kimse kimseyi tanımıyor ki bazı gözü açıkların benimsediği projeler nasıl geçecek.Bunların da iyi ele alınması gerekiyor" dedi.
Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız da 7 yıldan beri bu sektörde tecrübe sahibi olduğunu dile getirdi.
Geçmişte Merkezi Finans İhale biriminde hibe programları koordinatörlüğünü yaptığını anlatan Yıldız, projelerin değerlendirmelerinin hangi kriterler ışığında ele alındığını da çok iyi bildiğini vurguladı. Yıldız "Bu çalışmaları çok iyi biliyorum. 18 bine yakın proje geldi o dönemde. Deneyimiz var. GAP Bölge Kalkınma İdaresi'nde mühendis olarak görev aldım. Onun için şu proje kalsın,şu proje geçsin gibi bir mantık yürütülemez. Projeler bir kalkınma vizyonu ortaya konulmak suretiyle ana değerlendirmeden geçiyor. Ayrıca Ajansı da para dağıtan bir kurum olarak görmenin de oldukça yanlış olduğunun bilinmesini istiyorum" dedi.
(MÖZ-ZB-Y)

06.02.2013 11:54:09 TSI

Editör: Wan Haber