Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) 2012 Mali Destek Programlarının tanıtım toplantıları Kırıkkale'de gerçekleşti.
Kırıkkale'de Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen Ahiler Kalkınma Ajansı 2012 Mali Destek Programlarının tanıtım toplantısı Kırıkkale Valisi Ali Kolat başkanlığında yapıldı. AHİKA'ya 2010-2011 yıllarında 448 civarında projenin başvurusu olduğunu belirten Vali Kolat, yapılan bu başvurulardan 28,5 milyon lira mali destek sağlandığını dile getirdi. 2012 yılı içinde mali destek çağrısına çıktıklarını ifade eden
Amaçlarının sanayici ve kobileri desteklemek ve onlara hibe desteği sağlamak olduğunu hatırlatan Vali Kolat, "Projeler bazında ajansımız proje desteği verebilecekler. Projeyle başvuran firmalara sitemizde gerekli bilgiler veriliyor. 2012 yılı mali destek programı Ahiler Kalkınma Ajansı'nın vizyonu bölge için öncelikli olan küçük ölçekli alt yapı ve sektörel rekabet edilebilirlik konu başlıklarında ilan edilmiştir. Program destek miktarı ise 24,5 milyon TL'dir. TR71 bölgesi içinde Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde çevre, sosyal ve kültürel hizmetler ile ekonomik faaliyetlerin birleştirilmesi için gerekli alt yapının sağlanmasını amaçlayan küçük ölçekli alt yapı mali destek programı toplam bütçesi 1,5 milyon TL'dir" dedi.
Ahiler Kalkınma Ajansı 2012 yılı Mali destek programının ikinci başlığı hakkında bilgi veren Kolat, "Sektörel rekabet edilebilirlik mali destek programının toplam bütçesi ise 17 milyon TL'dir. Bölgede öne çıkan sektörlerin rekabet gücünün artırılması ve yüksek katma değeri ürün hizmet ve üretimin gerçekleştirilmesi amaçlayan programda askeri tutar 25 bin TL azami tutar ise 450 bin TL'dir" dedi.
Toplantıya Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Niğde Valisi Alim Barut, Aksaray Valisi Selami Altınok, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ile belediye başkanları, il genel meclisi başkanları, ticaret ve sanayi odası başkanları katıldı.
(VY-BÖ)

13.12.2012 17:37:40 TSI

Editör: Wan Haber