Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü (AHAS) Kolombiya'da yapılan Paragliding World Cup 2013 Süper Final'den dünya 5'inciliği ile döndü.
Türkiye'yi ve Adana'yı 25 gün süren yarışlarda başarıyla temsil eden ve 20 görev uçuşu yaparak Adana'ya büyük bir başarıyla dönen AHAS, 34 ülke arasında elde ettiği başarıyla Türkiye'nin şimdiye kadarki en iyi derecesine ulaştı.
AHAS Başkanı Güner Akkaya, Kolombiya'da Büyükşehir Belediyesi bayrağı ile yarıştıklarını belirterek, "Elde ettiğimiz başarıyı bize maddi manevi her türlü desteği sağlayan Sayın Başkanımız Zihni Aldırmaz'a borçluyuz. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Sporun ve sporcunun dostu olan Başkanımız Zihni Aldırmaz, ülkemizde ve Adana'da yamaç paraşütü sporunun gelişmesi için büyük destekler sağlamıştır. Bundan sonraki yarışlarda da Türkiye'yi ve Adana'yı en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız" dedi.
Şubat ayında Güney Afrika Cumhuriyeti'nde müsabakalara katılacaklarını anlatan Güner Akkaya, "Kolombiya'da elde ettiğimiz başarı ile Güney Afrika'ya moralli gideceğiz. Orada da zorlu rakiplerle karşılayacağız ama başarılı olacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.
(AKL-Y)

01.02.2013 10:37:08 TSI

Editör: Wan Haber