Nazilli'de yaşayan Ağrılılar tarafından kurulan Çağdaş Ağrılılar Dayanışma ve Yardımlaşma, Kültür Derneği'nde düzenlenen Aşıklarla Gönül Sohbeti gecesinde aşıklar atıştı.
Dernek Başkanı Hasan Artan'ın ev sahipliğinde dernek lokalinde düzenlenen geceye CHP Nazilli İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı, MHP Nazilli İlçe Başkanı K.Engin Özcan, eski Ülkü Ocağı Başkanı Ahmet Kaya, partilerin yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda Nazilli'de yaşayan Ağrılı dernek üyesi katıldı. Aşık İsmail Tezani ve Aşık Yüksel Yıldızoğlu'nun atıştığı gecede aşıkların taşlamaları ve tekerlemeler, izleyenlere neşeli dakikalar yaşatırken, gece türküler de seslendirdiler.
Sohbetler ve aşıkların atışmasıyla gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren programın güzel geçtiğini ifade eden Çağdaş Ağrılılar Dayanışma ve Yardımlaşma, Kültür Derneği Başkanı Hasan Artan; "Böylesine güzel bir gecede bir çatı altında toplanan saygı değer misafirler ve hemşirelerime teşekkür ediyorum. Bize böyle bir etkinliğin düzenlenmesinde her türlü yardımını esirgemeyen Nazilli Belediye Başkanımız sayın Haluk Alıcık'a teşekkürü bir borç bilir, saygılarımızı sunarız" dedi
2004 yılında Nazilli'de yaşayan Ağrılılar tarafından kurulan derneklerinin Ağrı ve yöresi kültürünü yaşatmak için çalıştığını ifade eden Artan; "Bu tür etkinlikler Ağrılılar arasında dayanışmayı arttırdığı gibi kültürümüzün de devam etmesini sağlıyor. Fırsat verildiği takdirde bu tür etkinlikler devam ederek, gelenek ve göreneklerimiz Nazilli'de de yaşatılacak. Amacımız Ağrı dışında yaşamlarını Nazilli'de sürdüren Ağrılıları bir araya getirerek, kaynaştırmak, gurbette yaşayan Ağrılıların memleketlerini unutmamaları için elimizden geleni yapmak" dedi.
(ÜÖ-MB-İK)

31.01.2013 11:02:35 TSI

Editör: Wan Haber