Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan'ın başkanlığında 2013 yılının ilk Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.
İl Genel Meclisi salonunda yapılan toplantıya, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, bölge ve il müdürleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, "2012 yılında yapılan ya da mevsim şartları nedeniyle tamamlanamayan konuları değerlendireceğini kaydetti.
2013 yılı için projeler üzerinde konuşacağını ifade eden Tekinarslan,"Yapılacak işler için koordinasyon ile konuları ele alacağız. Kış aylarını yaz aylarında yapılacak çalışmalar için bir hazırlık dönemi olarak değerlendiriyoruz. O yüzden şimdiden çalışma sezonunda neler yapacağımızı ele alarak, daha hızlı bir giriş yapmayı planlıyoruz" dedi.
Birçok kurumun kendi içindeki bütçe ve yatırım planlarının kesinleştiği bir dönemde olduklarını kaydeden Vali Tekinarslan, "Her kurumun kendi içindeki işleyişi ayrıdır. Ama bazı konularda kurumların birbirleriyle müşterek yürüttükleri projeler vardır. Biz buradaki eksikleri tespit ederek işlerin daha sağlıklı yürümesi konusunda kafa yoracağız" diye konuştu.
Karla mücadele konusunda bütün kurumlarda ciddi bir çalışma yürütüldüğüne dikkat çeken Vali Tekinarslan, "Geçtiğimiz günlerde Ağrı-Erzurum arasında yaşanan tipi nedeniyle bölgeye gittik. Burada ekiplerimiz var gücüyle çalıştılar, ancak araç konusunda eksiğimiz var. Bunun üzerine yaptığımız görüşmelerin neticesinde 2 adet araç daha gönderildi ve devamı da gelecek" şeklinde konuştu.
Vali Tekinarslan'ın konuşmasından sonra kurum yetkilileri yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi, kurumların birbirleriyle ilgili koordinasyonu hakkında çeşitli kararlar alındı.
(AG-MET-Y)

19.01.2013 16:38:10 TSI

Editör: Wan Haber