Ağrı'da, taşıt sayısının şehir nüfusuna oranla hızla artması ve ziyaret eden konukların yoğunluğu nedeniyle oluşan trafik sorunlarının çözümü için "Trafikte Ortak Akıl" projesi" geliştirildi.
Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan'ın talimatıyla başlatılan proje, Ağrı Emniyet Müdürlüğü ile Ağrı Belediyesi tarafından koordineli bir şekilde yürütülecek. Proje konusunda bilgi veren Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, projeyle halkın trafik konusunda bilinçlenmesi ve özellikle uygunsuz parklanmaları ortadan kaldırarak daha güvenli ve rahat trafik akışı sağlamak olduğunu kaydetti.
Vali Tekinarslan, proje kapsamında ilk olarak Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı işbirliği ile 19-20 Aralık 2012 tarihlerinde Halk Eğitim Merkezi'nde ticari maksatlı yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan taksi, dolmuş, minibüs, otobüs şoför ve sahiplerine "Halkla İlişkiler, Trafik Genel Bilgiler ve Trafik Güvenliği" konularında seminerler verildiğini ve bu seminere katılan 375 kişiye seminer sonunda "Katılım Belgeleri" törenle dağıtıldığı söyledi. Belediye Başkanlığı ile vatandaşların ücretsiz olarak yararlanabileceği yeni otopark alanları araştırıldığı belirten Vali Tekinarslan, "Hanibaba Caddesi Ordu Evi yanındaki alan ile Meydan Cami arkası K.Maraş Parkı yanındaki alan otopark olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Vatandaşlarımızı bu otoparklara yönlendirici ve teşvik edici olarak görevli personellerce şeker dağıtılarak taşıt sahiplerinin otoparka yönlendirilmelerinin sağlanmasının yanı sıra, broşürler ve uyarı mahiyetinde trafik idari para cezası karar tutanakları hazırlanmış ve dağıtımına başlanacaktır" diye konuştu.
(AG-MET-Y)

05.01.2013 14:31:25 TSI

Editör: Wan Haber