Ağrı'da, 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri' projesinin çalışmaları Vali Mehmet Tekinarslan'ın eşi Esma Tekinarslan'ın başkanlığında devam ediyor.
İlk toplantının geçen hafta yapıldığı projenin ikinci ayağında Esma Tekinarslan, valilik konağında Belediye Başkanı Hasan Arslan, Emniyet Müdürü Bayram Coşkun, vali yardımcıları, kaymakamlar ve kurum amirlerinin eşleriyle bir araya geldi. Daha sonra İbrahim Çeçen Üniversitesi'ni ziyaret eden Vali Mehmet Tekinarslan'ın eşi Esma Tekinarslan, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör yardımları Prof. Dr. Telat Yanık ve Prof. Dr. Mehmet Biber ile Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Faruk Kaya, Rehabilitasyon ve Engelli Bakım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztürk, vali yardımcıları Ercan Ateş ve Mahmuthan Arslan ile kaymakam adayı Murat Irgatoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Metin Ürgün'ün katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi. Projenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatıldığını hatırlatan Tekinarslan, projenin Ağrı'da hayata geçirilmesi için çalıştıklarını kaydetti.
Koruyucu aile sisteminin yaygınlaştırılması için atılacak adımları görüştüklerini belirten Tekinarslan, "Şu ana kadar yaptığımız toplantılarda koruyucu aile sayısının artırılması ve korunma altında bulunan ve durumları koruyucu aile hizmet modeline uygun olan çocukların kurum bakımından alınarak aile yanına yerleştirilmesi için neler yapılması gerektiğine dair bir yol haritası belirlemeye çalıştık. Önümüzdeki hafta daha geniş kapsamlı bir toplantı düzenleyerek, bu konuda yapacaklarımızı basınla da paylaşacağız" diye konuştu.
(AG-MSA-Y)

03.02.2013 15:04:22 TSI

Editör: Wan Haber