Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Sac dağında yaşanan tipi nedeniyle mahsur kalan vatandaşların imdadına koştu.
Dün sabah saatlerinde başlayan ve onlarca aracın mahsur kalmasına sebep olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum Ağrı arası trafiğe kapanmıştı. Tipinin olduğu Sac dağına gelen Vali Tekinarslan, çalışmaları yerinde inceledi. Yolda kalan vatandaşlarla konuşan Vali Tekinarslan, tipinin yoğun bir şekilde devam ettiğini ve bu nedenle geçici bir süreyle geçişlere izin verilmeyeceğini açıkladı.
Sac dağında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Tekinarslan, yolda mahsur kalan araçların çoğunlukla kurtarıldığını, geriye kalanların da gece boyunca Karayollarının araçlarının yardımıyla çekileceğini kaydetti. Yolda kalan bütün vatandaşların öncelikle yakın karakollara alındığını ve yemek ihtiyaçlarının giderildiğini kaydeden Vali Tekinarslan, vatandaşların geceyi Eleşkirt merkezindeki misafirhanelerde geçireceklerini söyledi.
Kara saplanan bir TIR'ın kurtarılmasını bizzat yöneten Vali Tekinarslan, yolda kalan araçların güvenliği için jandarma ve eniyet görevlilerinin gece boyunca bölgede olacaklarını kaydetti.
(AG-MET-Y)

08.01.2013 14:03:17 TSI

Editör: Wan Haber