Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan 'Fatih Projesi' kapsamında öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı.
Şemsi Türkmen Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tablet bilgisayar dağıtım törenine Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Hasan Arslan, Vali Yardımcısı Ercan Ateş, İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, Özel İdare Genel Sekreteri Cesim Gökçe, Defterdar Ali Osman Karaköse ve kurum müdürleri katıldı. İlk olarak kütüphane, kantin ve lavaboları denetleyen Vali Mehmet Tekinarslan, ardından okul idarecilerinden okul hakkında bilgi aldı. Dana sonra sınıfa geçen Tekinarslan, öğrencilerle bir süre sohbet etti.
Tablet bilgisayar hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, 'Fatih Projesi' kapsamında 29 okula toplam 649 adet etkileşimli tahta kurulduğunu söyledi. Başak, "Genişletilmiş pilot uygulaması için ilimizde daha önceden etkileşimli tahta kurulumu yapılmış olan Şemsi Türkmen Anadolu Lisesi ve Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrenci ve öğretmenlerine pilot uygulama dahilinde tablet bilgisayar dağıtımı yapılacaktır. İlimizde etkileşimli tahta kurulmuş 27 okulumuza ise ikinci etapta tablet bilgisayar dağıtımı yapılacaktır. Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesi'nde 152 öğrenci ve 28 öğretmene tablet bilgisayar, Şemsi Türkmen Anadolu Lisesi'nde ise 157 öğrenci ve 31 öğretmene tablet bilgisayar dağıtımı yapılacaktır" dedi.
Daha sonra Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Hasan Arslan, Vali Yardımcısı Ercan Ateş ve İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak tarafından öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.
(AG-MSA-Y)

12.02.2013 15:06:10 TSI

Editör: Wan Haber