Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Kitap Kumbaram" fuarı etkinlikler çerçevesinde, Eğitimci-Yazar Ahmet Maraşlı "Evde Okul-Okulda Kalite" konulu bir konferans verdi.
Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, eğitimci-yazarlar Ahmet Maraşlı, Serhan Büyükkeçeli ve Adem Dönmez, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Bekir Taşdan ve Yakup Turan, Şube Müdürü İshak Hasanoğlu, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Maraşlı, öğretmenlere yönelik verdiği konferansta, evde ve okulda, çocuklara ve gençlere üstün özellikler ve fark üreten meziyetler kazandırma, dersleri ve hayatı kolaylaştıran, uygulanabilir bir program sunma konularında bilgi verdi. Çocuk yetiştirmede temel prensibin bildirmek, düşündürmek ve sevdirmek olduğunu ifade eden Ahmet Maraşlı, "Çocuklarımızı sevgi ve saygı dolu insanlar olarak yetiştirmek istiyorsak, çocuğumuz bizde, yalnız kendilerine karşı değil, başka insanlara karşı da, o iyi niyetli, sevgi ve saygı dolu insanı görmeli, kendisine örnek almalı. Onları öyle bir atmosfer içinde yetiştirmeliyiz. Farkında olsak da, olmasak da, çocuklarımız tarafından örnek alındığımızı bilmeliyiz. Çocuğun bir işi başarabileceğine inanıyor ve yapmasını istiyorsanız, ona işin önce kolay taraflarını göstereceksiniz. Böylece, çocuk işi gözünde büyütmeyecek ve yapabileceğine inanacak. İnsan ne kadar erken tecrübe sahibi olursa, hayatta isabetli hareket etme ihtimali de o kadar artar. Bunun için de sadece kendi bilgi, fikir ve tecrübeleri yetmez; başkalarının tecrübelerinden de faydalanmaya çalışmalıdır. Çocuğun veya gencin büyük hedef sahibi olmasını sağlamadan, ona hiçbir büyük iş yaptıramazsınız. Fakat, hayali ve hedefi olursa, ona erişmek için bilgiye de ulaşmaya çalışır.Çocuğa daha küçük yaşlarda, "örnek insan "olma arzusunu vermek lazım. Çünkü buna hem tek tek her insanın, hem de bütün dünyanın ihtiyacı var" şeklinde konuştu.
Ahmet Maraşlı "Evde Okul-Okulda Kalite" konulu konferansının ardından kitap imzaladı.
(AG-MET-Y)

17.12.2012 12:39:37 TSI

Editör: Wan Haber