TRABZON - Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, ülkedeki kardeşlik ve dostluğu kimsenin bozamayacağını belirterek, "Bu vatanı bizlere bırakan ecdadımız nasıl toprak altında kucak kucağa yatıyorsa, biz de yan yana, omuz omuza, barış ve kardeşlik içerisinde çocuklarımıza en güzel yarınları sağlamanın gayreti içerisindeyiz." dedi.

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, beraberinde başkan yardımcıları ve meclis üyeleriyle Trabzon Belediyesi'ni ziyaret etti. Ağrıdan gelen heyeti kabul eden Belediye Başkanvekili Seyfullah Kınalı, Trabzon ile Ağrı arasında birçok ortak değer bulunduğunu kaydetti. Ağrı'da çok sayıda Trabzonlu olduğunu olduğunu ifade eden Kınalı, Trabzon'da da çalışan, iş yapan birçok Ağrılı bulunduğuna değindi. Zirayetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kınalı, "Başkan ve ekibini Trabzon'da ağırlamaktan dolayı mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Tüm Ağrılı kardeşlerimize sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyorum." dedi.

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan da Ağrı ile Trabzon'un kültür, örf ve adetlerinde büyük benzerlikler olduğunu ifade etti. İki ilin arasındaki tek farkın deniz olduğunu belirten Arslan, "Güzel yurdumuzun, Anadolu'muzun tüm insanları aynı güzellikte. Ağrı'nın en ücra yerinden Trabzon'un Tonya'sına, yurdun her tarafına kadar biz kardeşiz. Bu güzel vatan bize bırakan ecdadımız bu topraklarda kucak kucağa yatıyor. Toprağın üstünde de yan yana, kardeşçe, barış içerisinde çocuklarımızın yarınlarını sağlayacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye'mizin tüm illeri bu bilinçte olan insanlarla doludur. Her dağın bir rüzgârı vardır. Türkiye bölgesinin en büyük doruğudur. Tabi ki kar olacak, bora olacak ama önemli olan sarsılmadan, yıkılmadan ayakta durmaktır. Ülkemiz bunu başarabilecek kapasitede ve güçtedir." ifadelerini kullandı.

Fanatik bir Trabzonspor taraftarı da olan Başkan Arslan, Ağrı'da çok sayıda bordo-mavili taraftar olduğunu ve yakında Trabzonsporlular Derneği kuracaklarını anlattı.

CİHAN

Editör: Wan Haber