Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yeni binasının geçici kabule hazır olduğunu, Nisan ayı gibi hizmet vermeye başlayabileceğini ifade etti.
Hayırsever Abuzer Yıldırım tarafından Yıldırım Eğitim ve Araştırma Vakfı adıyla 2008 yılında yapımına başlanılan ve kaba inşaatı bitirilen Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 2012 yılında Sağlık Müdürlüğü tarafından müteahhit firmaya ihale edildi.
2012 yılının Ocak ayından beri çalışmaların devam ettiği binadaki inşaat çalışmalarında sona gelindi. Toplam 6 bin 600 metrekare kapalı alana sahip olan Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, bodrum zemin 3 kattan oluşuyor. İçerisinde 60 üniteyi barındıracak olan binada, yemekhane bölümü de bulunuyor.
Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş ve Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Cahit Gökalp, geçici kabulü yapılacak olan binada incelemelerde bulundu.
Taş, mevcut Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin 30 üniteden oluştuğunu ve yeni binayla birlikte kapasitenin iki katına çıkarak 60 ünite olacağını kaydetti. Cerrahi hizmetlerin verileceği ameliyathanenin de binada bulunacağını aktaran Taş, personelin ferah bir ortamda çalışacağını, vatandaşın ise ferah bir ortamda hizmet alacağını vurguladı.
(AHM-SO-Y)

14.01.2013 15:15:07 TSI

Editör: Wan Haber