Edinilen bilgiye göre, yangın, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan İlhan Okan’a ait lahmacun ve pide fırınında çıkan yangına, itfaiye ekipleri araçta su olmadığı için müdahale edemedi. Su alıp tekrar bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı. Bu esnada araçtaki suyun tekrar bitmesi üzerine çevredeki vatandaşlar bir iş makinesi yardımıyla müdahale ederek yangını söndürdüler. 

Yangının yaş odunların kurutulması sonucu çıktığını tahmin ettiklerini ifade eden işyeri sahibi İlhan Okan’ın babası Fethi Okan, “Yaklaşık bir saattir işyerimiz yanıyor. Zararlarımız büyüktür. 20 çuval un vardı içeride, onun dışında ne var ne yok hepsi yandı. Hem bizim hem de yan ve üst katımızda bulunan dükkanlar da zarar gördü. Yangının kurutulmak üzere fırına atılan yaş odunların tutuşmasıyla meydana geldiğini tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer ise bölgenin çok soğuk oluşu ve gece hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düştüğünü hatırlatarak, “Her şey donduğundan dolayı itfaiye araçlarımızda su bulunduramıyoruz. Çünkü donar ve çalışmaz. Arkadaşlarımız olay yerine giderek yangına müdahalede bulundular” dedi.

Editör: Wan Haber