Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) İnşaat Komisyonu, kentte faaliyet gösteren müteahhitleri bir araya getirdi. Kentsel dönüşümde ortak hareket edilmesi kararının öne çıktığı toplantıya, çok sayıda müteahhit katılarak fikir alışverişinde bulundu.
Kent ekonomisine nasıl katkı sağlayabileceklerini görüşmek için bir araya geldiklerini ifade eden AGİD İnşaat Komisyonu Başkanı Hakkı Polat, kentsel dönüşümün, genelde Türkiye, özelde de Adana için önemli gündem maddesi olduğunu söyledi.
Çarpık kentleşme ve gecekondulaşmanın önüne geçebilmek için hükümet ve belediyeler ile işbirliği yapılması gerektiğini de belirten Polat, TOKİ'nin hükümetten aldığı destekle Türkiye'nin her yerinde yeni binalar inşaa ederek vatandaşın hizmetine sunduğunu kaydetti.
Üstlendiği misyon itibariyle AGİD'in STK'lar arasında ön sıralarda yer aldığını söyleyen Hakkı Polat, "İnşaat Komisyonu olarak misyonumuza uygun; başta üyelerimizin, kentimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayabilecek projeleri hayata geçirmeliyiz." dedi.
AGİD üyesi ve aynı zamanda AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık da, kentsel dönüşüm uygulamaları konusunda bilgiler verdi. Özel sektörün, kentsel dönüşümdeki yerine de vurgu yapan Kılçık, "Özel sektörün, kentsel dönüşümün içinde yer alabilmesi için bireysel değil denk firmaların güç birliği yapması gerekir" diye konuştu.
(ADN-Y)

08.02.2013 14:10:31 TSI

Editör: Wan Haber