Aksaray Girişimci İşadamları Derneği (AGİAD), Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından verilen destek ile hazırlanan 'Kobi Masası Projesi'yle üyelerine hibeler ve devlet teşviklerini anlatıyor.
AGİAD daha önce yaptırmış olduğu anket ve analiz çalışmalarına dayanarak üyelerinin çoğunun kapasitelerini geliştirmek, kurumsallaşmak veya farklı sektörlere de yatırımlar yapmak istediğini tespit etti. Konuyla ilgili bilgi veren AGİAD Başkanı Reha Güven, "Günümüzde firmaların gelişimine açık kaynakların maliyet ve ciddi zaman gerektirdiği aşikardır. Bu zorlukları bilerek üyelerini kısmen de olsa zaman ve para kaybından kurtararak bilgilendirecek olan bu projede 70'i aşkın firmanın ayağına danışmanlık hizmetini götürülmektedir" dedi.
Firmaları AGİAD adına ziyaret eden EUROPA danışmanlık firması yetkilileri öncelikle işletme kapasiteleri ve neler yapmak istediklerini tespit ederek, daha sonra devletin ve diğer kurumları sunmuş olduğu hibe ve destekler hakkında bilgi verip nelerden yararlanabileceğini yazılı ve sözlü olarak anlatılıyor.
(YC-AH-Y)

17.01.2013 16:32:02 TSI

Editör: Wan Haber