Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği (AGD) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ayan, her 10 Ocak'ta yaptıkları açıklamaları değişen bir şey olmaması yüzünden 2013 yılının 10 Ocak ayında da tekrarladıklarını belirterek, basını yeniden özgür ve müreffeh duruma getirmek için yeni 10 Ocak'a ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.
AGD Yönetim Kurulu Başkanı Ayan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 10 Ocak 1961 tarihinin 212 sayılı yasanın gazetecilere tanıdığı geniş sosyal ve ekonomik şartlar ile Türk Basını için bir Milat, gazetecilerin kazandıkları hak ve özgürlükler dolayısıyla bayram olduğunu hatırlatarak, ancak zaman içerisinde bu kazanımların giderek yitirildiğine dikkat çekti.
Ayan, "Değişen bir şey yok" diyerek bir önceki 10 Ocak tarihlerinde olduğu gibi yine aynı görüşlere yer verildiğinin altını çizerek şöyle dedi:
"Basında hem ekonomik hem de hak ve özgürlükler anlamında gelinen tablo karanlık bir hal aldı. Gazeteciler geçim derdi ve işsiz kalma korkusu nedeniyle özgür bir gazetecilik yapamadığı gibi, sırf gazetecililik faaliyetleri nedeniyle de suçlanır olmakta hatta cezaevlerine doldurulmaktadır. Bu karanlık tabloyu dağıtmak, basını yeniden özgür ve müreffeh duruma getirmek için yeni bir 10 Ocak'a ihtiyaç vardır. Gün artık yeni ve özgür bir basını yaratmak için mücadele günüdür."
(ORA)

09.01.2013 16:38:40 TSI

Editör: Wan Haber