Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek, haçlı zihniyetlerinin bütün hesaplarının sömürmek ezmek olduğunu söyleyerek, nereden kesif bir duman yükseliyorsa orasının bir İslam ülkesi olduğunu belirtti.
AGD binasında yaptığı basın açıklamasında konuşan Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek, dünyada herkese yetecek kadar yer ve nimet olduğunu, insanlığın batıya haçlı zihniyetine teslim edilmemesi gerektiğini, ancak bütün hesaplar sömürmek ezmek ve yok etmek olduğunu, nerde bir kesif duman yükseliyorsa oranın bir İslam ülkesi olduğunu söyledi. Arakan'da yaşanan olaylara da değinen Şimşek, "Başta Arakan'daki Budistler olmak üzere Filistin, Afganistan, Bosna Hersek, Suriye, Irak'ta katliam yapanları lanetliyoruz. Dünyada yaşanan zulümlerin sona ermesinin ancak İslam birliğinin kurulması ile mümkün olabileceğini inanıyoruz. Bu dünyada Rusya'ya ABD'ye ve Çin'e teslim edilmez. Çözüm İslam birliğidir, D-8'dir. Dünyanın birçok yerinde Müslüman halka karşı haçlı zihniyet ile zulüm edilmektedir. Budist halk tarafından yapılan katliam bir etnik çatışma, terör, vahşet ve bir soykırımdır. Bu zulüm düzenini ancak Müslümanların birlik ve beraberliği ile çözebiliriz" diye konuştu. Şimşek'in konuşmasının ardından açıklama yapan Arakan Diaspora Lideri Nurul İslam, Burma Hükümeti tarafından Arakan halkına soykırım yapıldığını söyledi. Dünyadaki Müslüman azınlığın sorunlarını kendi sorunları saydıkları için Türkiye'deki insanlara teşekkür eden İslam, "Arakan'daki Müslümanlar, bu sorununu ve problemimizi sizinle paylaşmak bana mutluluk veriyor. Arakan'daki Müslümanlar, uzun yıllarda kapalı bir toplum olarak yaşamlarını sürdürmüşlerdir. 1754 yılında Burma hükümeti tarafından işgal edilene kadar, Arakan Müslüman ve bağımsız bir devletti. Arakan Müslümanları aslında 3 milyon nüfusa sahiptir. Yarısından biraz daha azı Arakan topraklarında yaşamakta olup, yarısından fazlası diasporada sürgünde olup vatanlarından uzata yaşamaktadır. Bu insanlar Türkiye'de İran'da Pakistan'da ve diğer Müslüman ülkelere dağılmış durumdadır. Etnik kökenimizden ve dinimizin farklı olmasından dolayı o ülke de yüzyıllarıdır yaşamamıza rağmen bize istisna gösterilmemekte ve biz istenmemekteyiz" ifadelerini kullandı. Burma hükümetinin kendilerine vatandaşlık hakkı vermediğini belirten İslam, Burma hükümetinin Arakan halkına ayrımcılık uyguladığını savundu.
İslam; "Bir hayvan bile izin almadan giderken, bizim ülke içerisinde bir yerden bir yere gitmemiz mümkün değildir. Sormadan evlenmemiz mümkün değildir. Burma hükümetinin baskıları bunlarla da sınırlı değildir. Evlerimize sürekli baskın vermektedirler. Bizi suçsuz yere öldürmektedirler. Soykırım yapmaktadırlar. Bu baskılar geçen Temmuz ayında kadar sürmektedir. Bu baskılar artık Temmuz ayından sonra soykırıma dönüşmüştür. Aslında Müslümanlar ve Budistler arasında sorun yoktur. Şu anki Burma hükümetinin yapmış olduğu soykırım sonucudur" dedi.
(BG-TB-Y)

30.12.2012 17:49:19 TSI

Editör: Wan Haber