Anadolu Gençlik Derneği (AGD9 Elbistan Şube Başkanı Ömer Polat, Türkiye'nin büyük İsrail'in kurulmasını sağlayacak bir 3. Dünya Savaşı'na çekilmek istendiğini savunarak ; "Böyle bir günde huzurun ve barışın, sevginin ve kardeşliğin, millet olma şuurumuzun yaşatılması Anadolu Gençlik Derneğimize düşmektedir" diye konuştu.
Anadolu Gençlik Derneği Elbistan Şube Başkanı Ömer Polat, Teşkilatlanma Başkanı Habib Çimen, şube eski başkanı Gazali Yanık ve yönetim kurulu üyeleri, Proma Altınşiş Kafe'de basın mensupları ile bir araya geldi.
Burada Anadolu Gençlik Derneği'nin kuruluşu, misyonu ve çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Şube Başkanı Ömer Polat, Anadolu Gençlik Derneği'nin milletin özü olduğuna vurgu yaptı. Polat, konuşmasının büyük bir bölümünü Ortadoğu'da yaşanması muhtemel tehlikeler ve Dünya savaşı ihtimaline ayırdı. Polat, böyle bir tehlike karşısında diğer İslam ülkelerindeki gibi Türkiye'de de bir kardeş kavgasının yaşanmaması için İsrail'in tehlikelerine karşı ortak bir ideal etrafında toplanmanın gerekliğine işaret etti.
Polat, şöyle konuştu:
"Daralan Ortadoğu siyaseti çerçevesinde ülkemize getirilen Patriotlar ve NATO askerleri, muhtemelen Allah korusun Ortadoğu'da düşünülen 3. Dünya Savaşı'nın içerisine çekmek istenmektedir. Dolayısıyla böyle bir günde huzurun ve barışın, sevginin ve kardeşliğin, millet olma şuurumuzun yaşatılması Anadolu Gençlik Derneğimize düşmektedir. Ülkemizin gençliği olarak biz, şunu iyi biliyoruz ki bir ülkenin gücü tankı ve topu ya da silahlı kuvvetleri değildir. Bir ülkenin asıl gücü, ahlaklı, manevi değerlerine sahip çıkan inançlı ve şuurlu evlatlarıdır. Bu açıdan Anadolu Gençlik Derneğimiz Elbistan'da bütün liselerde gençliğimizi kucaklayacak şekilde 15 komisyonuyla çalışmaktadır. Bu tehlikeler karşısında şöyle bir çözüm önerisi sunmaktayız. Her şeyden önce 75 milyonumuzu hiçbir ferdini din, dil ve ırk olarak ayırmaksızın bir ve beraber tutmak; aynı ideal ve aynı ülkemizin çıkarları etrafında milli şuur ve milli görüş etrafında bir arada tutmaktır. Sevgi, barış ve kardeşliğin hakim olmasını sağlamak ve bunu ihlal eden bütün ihlal eden bütün faaliyetlere karşı ülkemiz gençliğini uyarmaktır."
(OZR-AKL-Y)

29.01.2013 16:02:48 TSI

Editör: Wan Haber