Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, CHP İl Kadın Kolları Örgütü Başkanı Saadet Kavasgil ve VHP Merkez İlçe Örgütü Başkanı Barış Altıntaş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Aydın Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.
Ziyaretlerde konuşan Aydın Gazeteciler Cemiyeti(AGC) Başkanı Suat Deniz, 10 Ocak'ın unutulmamasından dolayı teşekkür etti.
Bu yıl 10 Ocak'ın gazeteciler için bayram havasında geçmesi için çalıştıklarını ifade eden Deniz, "Daha dün Çine'de görev yapan bir arkadaşımız yazdığı yazıdan dolayı 10 ay hapse ve 14 bin TL'lik para cezasına çarptırıldı. Basın özgürlüğünün kısıtlanması bakımından dünyada 3.sırada yer alan ülkemizin, başka konularda üst sıralarda olmasını diliyoruz"dedi.
Ziyarette konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş, tüm çalışan gazetecilerin günlerini kutladıklarını söyledi. Basın mensuplarının kendileeinin sesini duyurduklarına dikkat çeken Altıntaş, "Basın mensuplarımızın çalışma şartlarının zor olduğunu biliyoruz. CHP olarak, ülkemizdeki tutuklu gazetecilerin bulunması içimizde yara oluşturuyor. Umarım ileride daha iyi şartlar da 10 Ocak tarihini kutlarız" dedi.
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Saadet Kavasgil, Türkiye'de basın özgürlüğünün kısıtlı olduğuna dikkat çekti. Bir ülkedeki basın özgürlüğünün, demokrasinin göstergesi olduğunu ifade eden Kavasgil, "CHP'nin gazetecilere yaklaşımı belli. CHP Aydın İl Kadın Kolları olarak gazetecilerle iyi bir iletişim kurmayı amaçlıyoruz ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz" ifadelerini kullandı.
"GAZETECİLERLE GÖREVLERİMİZ ÖRTÜŞÜYOR"
AGC'yi son olarak ziyaret eden Ahmet Turan Temel ise, gazetecilerin emniyete yaklaşımını güzel bulduğunu söyledi. Gazeteciler ile aralarındaki bilgi paylaşımının hassas olduğunu anlatan Temel, "Emniyet mensupları ve gazeteciler toplumun huzuru için çalışıyorlar. Bu açıdan gazetecilerle görevlerimiz örtüşüyor" şeklinde konuştu.
Ziyaretlerin ardından toplu fotoğraflar çektirildi.
(GY-MB-İK)

10.01.2013 15:20:33 TSI

Editör: Wan Haber