Kavak ilçesine bağlı Ağcakise köyüne İlkadım Belediyesi, TEMA Vakfı Samsun Şubesi ve Ağcakise Köyü Yardımlaşma Derneği tarafından 500 fidan dikildi.
"Türkiye Çöl Olmasın" sloganıyla, düzenlenen fidan dikim etkinliğinde doğaseverler ve köylüler fidan dikiminde bir araya geldi. Düzenlenen fidan dikim etkinliğine İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Seven, Tema Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Özdemir ile Ömer Faruk Sönmez, Ağcakise Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sami Kılıçoğlu ve çok sayıda köylü ve doğasever katıldı. Olumsuz hava koşullarına rağmen çok sayıda gönüllünün katıldığı fidan dikim etkinliğinde, Ağcakise köyüne giden, köy giriş yoluna 500 adet servi ve çam fidanı dikildi. Bu doğa etkinliğine destek olan herkese teşekkür ettiğini ifade eden İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Seven, "Karadeniz Bölgesi'nde çorak topraklarda erozyona ve heyelana uğramış tepeler görmekteyiz. Doğaseverler ile fidan diktiğimiz bu arazinin eskiden orman olduğunu düşünüyoruz. Ormanları vatandaşlar bilinçsizce kesmişler, yakmışlar ve yerlerine yeni ağaçlar dikmemişler. Toprak ta yeşil doku yoksa yaşamda yok olmaya mahkumdur. Bugün burada Anadolu geleneği olan imece usulünü gerçekleştirerek fidanları topraklar ile buluşturduk. Topraklarımızı kurtarmak adına burada işbirliği yapan herkese, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.
TEMA Vakfı Samsun Şubesi Yönetim Kurul Üyesi Dr. Osman Özdemir, köy yakınlarında orman ve ağaçların olmamasına üzüldüklerini belirterek, "Ağacın olmadığı, bu arazide ağaçlandırma çalışmasına katkı vermekten çok mutlu olduk. Dikilen fidanları Ağcakise köylülerine emanet ediyoruz. Bu etkinliğin, önümüzdeki günlerde de başka köylerde de devam edilecek" diye konuştu.
(SAM-SLH-Y)

19.02.2013 12:21:05 TSI

Editör: Wan Haber