Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, cemiyetin kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin 14 Ocak 2013 bugün itibariyle 29'uncu yaşını tamamladığını kaydeden Başkan Mevlüt Yeni mesajında, "1984 yılında mesleğimizin çok değerli isimleri tarafından büyük bir heyecanla kurulan AGC, bugün koca bir aile oldu. AGC, sadece Antalya'da değil, bütün Türkiye'de, hatta çevre ülkelerden başlayarak Avrupa Birliği ülkelerine kadar geniş bir coğrafyada tanınan, bilinen, işbirliği yapılan ve sözüne güvenilen saygın bir kurum kimliğine kavuşmuş bulunuyor. Bu sonucun alınmasında Cemiyet'te yönetim kademelerinde görev almış herkesle birlikte bütün üyelerin desteği, duyarlı davranışı, Antalya ilini yönetenlerin dayanışma anlayışı ve tabii ki bunların hepsinin üzerinde bir anlam taşıyan halkın desteği etkili oldu" ifadelerine yer verdi.
AGC'nin toplumsal gelişmelerin her zaman merkezinde saygın bir yer edinerek bugünlere geldiğini, kuruluşundaki heyecanı daima daha yükseğe taşıdığını belirten Yeni mesajında şunları kaydetti:
"Gazeteci son hesabını daima içinde bulunduğu halka verir. Gazetecinin seçkin örgütü olan Antalya Gazeteciler Cemiyeti de hiçbir kişi ya da makama değil, doğrudan kendisini var eden milletine ve Antalya halkına, gazetecilere karşı sorumludur. AGC 29'uncu yaşını hem mutlu, hem buruk karşılıyor. Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni üzen ve düşündüren olayların başında, tutuklu meslektaşlarımız gelmektedir. Toplumun bütün kesimleri için özgürlüklerin genişletilmesini ne kadar istiyorsak kendi mesleğimiz ve meslektaşlarımız için de o kadarını istiyoruz. Öte yandan uzun süredir mücadelesini verdiğimiz gazetecilerin yıpranma haklarına yeniden kavuşmasının mutluluğu içinde bu hakkı geri iade eden Yüce Parlamentomuza teşekkür ediyoruz. Gazeteci önemli bir görevin sahibidir. Gazeteci, herkesin ancak yokluğunda arayacağı bir görev insanıdır. Onu yok yere hırpalayan ve yaralayan karar ve eylemleri sonuna kadar göğüslemek AGC olarak bizim sorumluluğumuzdadır. Ve bu sorumluluğumuzu bugün 29'uncu yaşımızda daha güçlü olarak yerine getirmekten çekinmeyeceğimizi açıkça ilan ediyor, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni bugünlere taşıyan başta kurucularımız olmak üzere üyelerimiz ve tüm basın dostlarına şükranlarımızı sunuyoruz."
(SK-Y)

14.01.2013 14:27:41 TSI

Editör: Wan Haber