Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından düzenlenen 'Geleneksel Basın Ödülleri' Uğur Dündar ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel'in de katıldığı törenle sahiplerini buldu.
Geceye gazeteci Uğur Dündar ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel'in yanı sıra Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, ilçelerde görev yapan belediye başkanları ile Aydın ve ilçelerinde görev yapan gazeteciler katıldı.
AGC Başkanı Suat Deniz ödül törenini ödül almak ya da dağıtmaktan çok, birlik ve beraberliğin pekişmesini sağlamak için düzenlediklerini, sahiplerine ödüllerini 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye'de basına yapılan baskılardan örnek veren Deniz, 2012'de 19 bin 507 internet sitesinin engellendiğini ifade ederek, "Son 10 yılda 489 medya çalışanı ve 64 medya kuruluşu saldırıya uğradı. 2006,2007 ve 2009'da üç gazeteci öldürüldü. 42 gazeteci hala cezaevinde" dedi.
Deniz'in ardından konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, Suat Deniz ve yönetim kurulunun bir buçuk yıldır güzel çalışmalara imza attığını belirtti. Aydın'a gelnekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Sertel, "Suat Deniz ve arkadaşları seçimlerde dimdik yanımızda durdular. Kendilerine müteşekkiriz"dedi.
Aydın'ın aydınlığa yüzünü çevirmiş insanları içinde barındırdığını kaydeden Sertel, "Çağdaşlığıyla, medeniyetiyle, turizmiyle ve tarımıyla örnek alınacak bir kentte yaşıyorsunuz. Böyle bir gece hazırlayan herkese teşekkür ederim"diye konuştu.
Gecede, Türkiye Gazeteciler Federasyonu özel ödülünü Atilla Sertel'in elinden alan ünlü gazeteci ve televizyon programı yapımcısı Uğur Dündar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü buruk kutladığını kaydetti.
"MUTLU DEĞİLİM"
Türkiye'de gazeteci denildiğinde akıllara dünyanın en büyük cezaevi geldiğini belirten Dündar, "Maalesef en çok gazetecinin tutuklu olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Gazetecilik mesleğini icra edenler Aziz Nesin'in hikayelerinde anlattığı kira mizah örneklerini her gün yaşıyor. Anketlerde en başarılı televizyoncu seçiliyor olmama rağmen 1,5 yıldır mesleğimi yapmıyorum. Gelişen ülkemizde gazetecilerin içinde bulunduğu kötü durum nedeniyle bu anlamlı günde mutlu değilim" dedi.
Dündar'ın Napolyon Bonapart ile ilgili anlattığı fıkra, büyük alkış aldı. Ödül törenin ardından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için hazırlanan pastayı kesen AGC yönetimi, geceye katılan gazeteciler ve davetliler ile birlikte canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.
(GY-MB-İK)

11.01.2013 13:55:19 TSI

Editör: Wan Haber