Maliye Bakanı Naci Ağbal, “İstanbul Sanayi Odası Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı"na katıldı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal: "(Vergilere borcu zaman aşımı) Bizim Gelir İdaresi Başkanlığımız bir tebliğ yayınladı, zaman aşımı süreleri ile ilgili. Bu yapılan düzenlemenin hiçbir yeni tarafı yok. Mevcut kanunlar çerçevesinde zaman aşımı süresi ile ilgili yapılan bir açıklamadır"

Bakan Ağbal toplantı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, “Vergi borçlarını ödemeyenlere 5 yıl zaman aşımı basında yer aldı. Bu bir gizli af mı? Vergisini düzenli ödeyenlerin tepkisi var buna" sorusuna Bakan Naci Ağbal, “Bizim Gelir İdaresi Başkanlığımız bir tebliğ yayınladı, zaman aşımı süreleri ile ilgili. Bu yapılan düzenlemenin hiçbir yeni tarafı yok. Mevcut kanunlar çerçevesinde zaman aşımı süresi ile ilgili yapılan bir açıklamadır. Bugün vergi borçlarının 5 yıl içerisinde, biz ona tahsilat zaman aşımı diyoruz. Bu konuya açıklık getiren uygulamayı yönlendiren bir tebliğ. Dolayısıyla o tebliğ düzenlemesinin yeni getirdiği hiçbir şey yok. Vergisini ödeyen de ödemeyen de için geçerli bu kural" diye konuştu.

“2016 YILLIN MEMUR MAAŞLARI ENFLASYONUN ÜZERİNDE ARTACAKTIR"

Bakan Ağbal, “Memurların gözü kulağı sizde gelir vergisine ilişkin bir düzenleme bekliyorlar" şeklinde soruya ise, “2016 yılında memur maaşlarımıza da önemli artışlar yaptık. Dolayısıyla inşallah memurlarımızın sosyoekonomik durumları AK Parti hükümetleri döneminde her zaman iyi olmuştur. Dolayısıyla yaptığımız düzenleme 2016 yılında enflasyonun üzerinde bir düzenleme olacaktır. Dolayısıyla 2016 yıllın memur maaşları enflasyonun üzerinde artacaktır "yanıtını verdi.

“YOK ÖYLE BİR DÜZENLEMEMİZ"

Bakan Ağbal, gelir vergisinde bir düzenleme olup olmayacağı sorusuna ise “Gelir vergisi ile ilgili bir düzenlememiz olmayacak, yok öyle bir düzenlememiz" diye yanıt verdi. DHA

Editör: Wan Haber