Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
CHP Milletvekili Veli Ağbaba yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca 1948'de kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'yle elde edilen haklara değindi. 10 aralık gününün her yıl Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaya başlandığını ifade eden Ağbaba "Takdir edilmelidir ki insan hakları, insan olmanın doğal bir sonucudur. Bu hak ve özgürlükler; kişinin diline, dinine, mezhebine, cinsiyete, dünya görüşüne bakılmadan ve bir ayrım gözetilmeden sağlanmalıdır. Ancak bu gerçekliğe ve bildirgenin kabul edilmesin üzerinden 64 yıl geçmesine rağmen ülkemizde hala insan hakları konusunda çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalıyor olmamız üzüntü vericidir" dedi.
Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığına da değinen Ağbaba "Son 11 aylık dönemde 148 kadının öldürüldüğü, 129 kadının tecavüze uğradığı bir ülkede insan haklarından söz edilemez.10 yılda 10 binin üzerinde işçinin hayatını kaybettiği, işsizliğin her geçen gün tırmandığı, sendikacılığın bitirildiği, açlığın yoksulluğun yaşamı çekilmez kıldığı bir ülkede insan haklarından söz edilemez" ifadelerini kullandı.
(BK-Eİ-Y)

10.12.2012 18:23:58 TSI

Editör: Wan Haber