Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda 'Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması Hakkında Kanun Tasarısı' ile ilgili bir konuşma yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Ağbaba, "Hepinizin bildiği gibi Malatya sadece kayısısıyla ünlü bir şehir değil. Malatya'yı hem Türkiye'de hem de dünyada bir marka yapan bir özelliği daha var, o da alatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezini dünyanın ikincisi, Türkiye'nin birincisi yapan Karaciğer Nakil Merkezi. Malatya'nın karaciğer nakli konusunda marka olması konusunda büyük katkılar sağlayan ama kendisi bugün maalesef karaciğer nakli olma noktasına gelen Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'na bir Malatyalı olarak teşekkür etmeyi bir görev biliyorum. Tabii bu merkezin büyümesinde, bu merkezin bu hale gelmesinde emeği geçen Karaciğer Nakil Merkezi'nin başındaki Prof. Dr.Sezai Yılmaz ve arkadaşlarını da kutluyorum" diye konuştu.
CHP Parti Meclisi Üyesi Veli Ağbaba, konuşmasının devamında, "Malatya'da iki devlet hastanesi var. Bunlar TOKİ'ye devredilip yerine yeni bir devlet hastanesi yapılıyor. Birleştirilen, yıkılması düşünülen hastanelerin biri yeni yapılan hastanenin karşısında. Yeni yapılan hastane Malatya'nın batı girişinde. Yıkılması düşünülen ikinci hastane Malatya'nın doğu girişinde. Sayın Bakan, sizden bir şey rica ediyorum. Bu istek Malatyalıların ortak isteği. Malatya'da her siyasi görüşten insanın Ticaret Sanayi Odası, Esnaf Odası, Ziraat Odası, sendikacısı yani Malatya'daki herkesin ortak isteği şu: Malatya'nın doğu girişindeki Malatya Devlet Hastanesi yıkılmasın. Bu hastanenin burada hizmet vermesini Malatya'nın büyümesi ve gelişmesi açısından ve sağlık anlamında sorunlar yaşanmaması için önemli buluyorlar. Bu kararın bir kez daha gözden geçirilmesini sizden rica ediyorum" ifadelerini kullandı.
Ağbaba, "Turgut Özal Tıp Merkezi ve Karaciğer Nakil Merkezi'yle Malatya önemli bir sağlık merkezi ancak ilçelerimizde birçok problem var. Bunları sadece bir cümleyle söylemek istiyorum, bir örnek vermek istiyorum. Arapgir Devlet Hastanemizde genel cerrah var ama maalesef anestezi uzmanı yok. Bunu sizin takdirlerinize bırakıyorum" dedi.
Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuşmasının sonunda şu iddialarda bulundu:
"Bu kanunla sağlık özelleşmiş olacak. Aslında AKP'nin çılgın projelerinden birisi budur, yani o kanal projesinden sonra belki en çılgın projesi bu projedir. Satacak hiçbir şey kalmayınca bir özelleştirme mantığıyla hastayı müşteri gören, doktoru tüccar gören bir mantıkla bu kanun geçirilmek isteniyor, ama bu kanun doğru bir kanun değildir. Şehir hastanesi ihalelerini alan şirketler sanki otoyol işletecekmiş gibi doluluk oranı vadediyor ve bu tamamen birilerini zengin etmeye, birilerini büyütmeye yönelik bir projedir. Sağlığın özelleştirilmemesi gerektiğini ifade ediyor, bu konuda Malatya'yla ilgili düşüncelerimizi bir kez daha gözden geçirmenizi rica ediyorum."
(NA-OK-Y)

21.02.2013 11:43:06 TSI

Editör: Wan Haber