İnşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği Karabük Üniversitesi'nde ağaçlandırma çalışmaları da aralıksız devam ediyor.
Kuruluşundan bugüne üniversite yeşillendirme projesine ayrı bir önem veriyor. Ağaçlandırma hizmetinin en az eğitim öğretim kadar önemli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, "Üniversitemizi sadece akademik bir faaliyet merkezi olarak değil, üniversitemizin fiziki görüntüsü ile de öğrencilerimizin gözüne ve gönlüne hitap edecek, öğrencilerin iyi zaman geçirecekleri, isteyerek gelecekleri bir yer haline getirmek ve üniversite gençliğinde doğa koruma bilincini de geliştirmek için kampüs alanı içindeki boş alanların tamamı ağaçlandırılarak, Yeşile bürünmüş bir Karabük Üniversitesi hedefi için çalışıyoruz. Bu doğrultu da ağaçlandırma çalışmalarında bugüne kadar 156 türde 130 bini aşan fidan dikimi gerçekleştirdik. Bu dikimleri gerçekleştirirken bölgenin ekolojik koşulları düşünülerek, çevre ve hava kirliliği gibi çevre sağlığını tehdit edebilecek unsurların etkilerini azaltmaya ve önlemeye yönelik, üniversitemiz yerleşkesindeki erozyon riski taşıyan bölgeler tespit edilerek bu riski ortadan kaldırmaya yönelik dikimler gerçekleştiriliyor. Şimdi de stadyum çevre düzenlemesi alanı dışında kalan ve TOKİ konutlarına kadar olan alana 8 bin adet akasya, 3 bin adet ıhlamur ve 5 bin adet Lübnan Sediri dikilmesi ile toplamda kampüste 145 bin fidan dikimi gerçekleştirilmiş olacak" dedi.
Karabük Üniversitesi binaları ve yeşil alanları ile çevreci örnek bir üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, "Katkılarından dolayı; Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'ne, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'ne, Karabük Orman İşletme Müdürü M. Emin Uzunsoy'a ve Safranbolu Orman İşletme Müdürü Sayın Rıfat Ataş'a şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
(ET-ET-Y)

21.12.2012 11:43:03 TSI

Editör: Wan Haber