İnternet Yayıncıları, Gazetecileri ve Yazarlar Derneği Başkanı Sedat Ağacıkoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Ağacıkoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi; "Basın, millet olarak ülkenin umumi sesidir. Basın deyince ilk aklımıza gelen gazeteciliktir. Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazeteciliğin, kamuoyuna haber ve bilgi akışını objektif bir şekilde sağlamak, toplumsal sorunlar karşısında kamuoyu oluşturmak, demokrasinin güçlenmesi ve gelişmesine katkı sunmak gibi önemli bir misyonu vardır.
Gazeteciler, kamuoyunu aydınlatmak, doğru bilgilendirmek için yaptıkları çalışmalarla demokrasinin varlığını sürdürebilmesi için çok önemli bir görev üstlenmişlerdir. Gazetecileri görevlerini yaptıkları için suçlamak, onları doğruları yansıttıkları için cezalandırmak, demokrasiye aykırı bir tutumdur ve demokrasi iddiasında olan yönetimlere yakışmamaktadır. Gazeteciler, ülkemizin gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşması, daha da ilerlemesi için toplumun önünden yürüyen ve hep geleceği gösteren rehberlerdir. Toplumun sesi, gözü, kulağı, vicdanı olan gazetecilerin çalışmalarını engellemek, her şeyden önce ulusumuzun ilerlemesine engel olmak anlamı taşır. Basın özgürlüğü, o ulusun demokrasisinin gelişmişliğinin göstergesidir. Basını özgür olmayan bir ulus, demokrasiden de özgürlüklerden de insan haklarından da söz edemez.
Milletin aydınlanmasında ve bilinçlenmesinde görev yapan çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en kalbi duygularımla kutlar; mutluluk, başarı, sağlık ve esenlikler dilerim"
(Vİ-OA-Y)

09.01.2013 17:45:26 TSI

Editör: Wan Haber