Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yapımına başladığı Derince-Körfez ilçeleri arasındaki sahil düzenleme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda 88 dönümlük parkta 41 personel ağaç dikimi gerçekleştiriyor. Bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek Derince-Körfez Sahil Parkı'na toplam bin 500 ağaç dikilecek.
Derince-Körfez Sahil Parkı'nda peyzaj ve ağaç dikimi çalışmaları son hızla devam ediyor. Proje kapsamında belirlenen rekreasyon alanı içerisinde görev yapan kontrolör ve peyzaj mimarları son düzenlemeleri yapıyor. Binden fazla fidanı toprakla buluşturan Büyükşehir personeli, yağmur ve çamura rağmen çalışmalarını sürdürüyor. Ağaçlandırmaya uygun olan ve proje kapsamında belirlenen bölgede ağaçlandırma çalışmaları Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 41 personel ile devam ediyor. Ekipler ilk olarak iş makinelerini kullanarak çukur açıyor. Ardından fidanlar tek tek farklı bölgelerde toprakla buluşturuluyor.
Büyükşehir Belediyesi'nin ele aldığı sahil parkında devam eden çalışmalar kapsamında şu ana kadar bin 100 adet ağaç dikildi. Toplam bin 500 adet ağaç dikilmesi planlanan sahil parkına, dişbudak, lale ağacı, çınar, mavi akasya türü ağaçlar dikiliyor. Toplam 88 bin metrekare alanı kaplayan Derince Sahil Parkı ve Çevre Düzenlemesi Projesi kapsamında yelken kulübü binası, balıkçı barınağı, iskele, büfe ve tuvalet binası inşa edilecek. Çok geniş bir alanın yeşillendirip ağaçlandırılacağı projede yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, piknik masaları, basketbol ve voleybol sahaları, fitnıs aletleri ile dekoratif çeşmeler ve aydınlatma yer alacak. Sahil boyunca uygun olan alanlarda ise kumsal oluşturulacak.
(UU)

09.12.2012 11:15:22 TSI

Editör: Wan Haber