İnsanların doğaya düşkünlükleri her geçen gün artmaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle giderek doğallıktan uzaklaşan insanoğlu, doğaya olan özlemini doğal ürünleri yaşamına katarak sağlamakta. Bunun da en büyük örneklerinden birisi ağaç masa ve benzeri doğal ahşap ürünlerdir. Bu tür ürünler bulundukları ortama doğallık katarak görünümlerini estetik açıdan oldukça güzelleştirmektedirler. Hal böyle olunca son günlerde doğal ürünlerin popülerliği giderek artmakta. Bu tür doğal ürünleri tercih ederken nelere dikkat edeceğiniz konusunda birkaç öneri verebiliriz sizlere. Öncelikle ağaç masa almaya karar verdiyseniz hangi tür almanız gerektiğini bilmiyorsanız yapmanız gereken ilk iş hangi tür ağacın hangi tür ortamlarda kullanılabileceğini araştırmak olmalıdır. Tabi ki ahşap ürünlerin dış mekanlarda olumsuz hava koşullarına uzun süre maruz kalmaları önerilmez. Bu nedenle dış mekanlarınız için bir ürün almayı düşünüyorsanız özellikle dış mekanlarda kullanmaya uygun kalitede, suya ve neme dayanıklı ürünlerden yani dayanıklı ağaçlardan üretilen ürünlerden yana tercihini kullanmalısınız.

3-468.jpg

İç mekanlarda kullanılacak bir ürün için renk tonuna dikkat etmelisiniz. Renk tonu önemlidir. Dekorasyonunuzu tamamlamalıdır. Zıt bir görüntü de elde edebilirsiniz, tamamen uyumlu bir görüntüde. Ahşabın o doğal dokusu, her türlü mekana uyum sağlayabilir niteliktedir. Bu nedenle iç mekanlarınız için tamamen renk ve dokusuna özen gösterin. Sonuç olarak bu masalar sağlam ağaçlardan üretilmekte ve iç mekanlarınız için yeterli sağlamlıkta olmaktadırlar. Bu nedenle sağlamlıktan ziyade renk ve dokusuna özen göstermelisiniz. Bunu da çeşitli ağaç türlerinden üretilmiş ürünleri inceleyerek yapabilirsiniz. Sonuç olarak her ağaç türünün dokusu yani desenleri farklı olacaktır. Kimileri lifli yapısıyla homojen bir görüntü sunarken, kimileri de hareli yapısıyla muhteşem bir görünüm sunmaktadır. Bu kişiden kişiye değişebilen, tamamen göreceli kavramlardır. Sizin aklınıza yatan, beğendiğiniz modeli bir başkası beğenmeyebilir. Bu nedene tercihinizi sizin yapmanız gerekir.

Sağlamlık ve renk dışında kullanılan aksesuarlara dikkat edebilirsiniz. Ağaç masa her ne kadar kaliteli ve sağlam olursa olsun, üzerine oturtulduğu ayaklar sağlam olmazsa hiçbir anlamı olmayacaktır. Aynı zamanda estetik açıdan görüntüyü bozmaması gerekmektedir. Bu yüzden üretildiği aksesuarların görünüşü ve sağlamlığı önemlidir. Sonuç olarak deseni, renk tonu, üretildiği ağaç türü, aksesuarları gibi dikkat edilecek belli başlı konular vardır. Bunlara dikkat ettiğiniz sürece kişisel zevkinizi de işin içine katarak doğru ürünü seçebilirsiniz. Sonrasında ise bu ürünü mekanınıza koyarak çevresini diğer doğal ahşap ürünlerle ve doğal başka ürünlerle desteklemeniz gerekmektedir. Tek başına bu ürün belki doğallık açısından yetersiz kalabilir. Ancak bu ürünlerin en büyük özelliği tek başlarına dahi bir mekanın görünümünü baştan aşağı olumlu yönde değiştirebilmeleridir. Ancak diğer doğal ürünlerle de desteklendiklerinde muhteşem bir manzara ortaya çıkabilir.

Editör: Wan Haber