Sakarya'nın Adapazarı İlçesinde bulunan Tarihi Ağa Camii ve çevresinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan meydan çalışması çevre esnafı tarafından olumlu karşılanıyor.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Adapazarı İlçesi Tarihi Uzun Çarşı çıkışında bulunan Tarihi Ağa Camii'nin arka bahçesinde gerçekleştirilen çalışmalar esnaf tarafından büyük ilgi gördü. Proje kapsamında özellikle çevre esnafının büyük ihtiyaçlarından olan Tuvalet ve Şadırvan'da inşa edilecek.
Gerçekleştirilecek olan projeyle ilgili konuşan esnaf Selçuk Reis; "Bu proje herkes için çok yararlı olacak. Bu yapılanlar senelerden beri hepimizin ihtiyacı olan şeylerdi. Hepimiz için olumlu olacağına inanıyorum. Camii için ihtiyaçlarının giderilmesi iyi bir şey" dedi.
Ağa Camii karşısında bir işletmede çalışan 21 Özlem Kaçar; "Daha önce bu şekilde bir çalışma yoktu, çok iyi oldu. Burada ki esnaf için ve camiye gelenler için buradaki eksiklikler sıkıntı oluyordu. Büyükşehir Belediyesine bu çalışmadan ötürü teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.
Tarihi Uzun Çarşı'da bir aperatif dükkanında çalışan Yunus Kaya; "Çalışmalar güzel olacak. Olması gerekende bu zaten. Buradaki çalışan esnaflar ve camiye gelenler birçok ihtiyacını karşılamak için Orhan Camii'ye kadar gidiyordu. Öğrendiğimize göre sıcak su da olacakmış. Güzel bir şey olacak diye düşünüyorum. Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu'nun esnafın derdini anlayabilmesi ve bu konuda çözüm üretebilmesi çok güzel" dedi.
(RKO-RKO)

18.12.2012 11:52:20 TSI

Editör: Wan Haber