Zafer Kalkınma Ajansı'nın 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı'nda Afyonkarahisar Belediyesi'nin desteklenen projeler arasında yer alan Afyonkarahisar İl Merkezi Ulaşım Fizibilitesi Projesi hayata geçiriliyor.
Afyonkarahisar Belediyesi'nin Zafer Kalkınma Ajansı-2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı çerçevesinde hazırladığı Afyonkarahisar İl Merkezi Ulaşım Fizibilitesi Projesi'nde çalışmalar başlıyor. İhale aşaması tamamlanan projede, yüklenici İstanbul Ulaşım Haberleşme ve Güvenlik Teknolojileri A.Ş. (İSBAK) firması ile Afyonkarahisar Belediyesi arasında sözleşme imzalandı.
Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu ile İSBAK yöneticileri arasında imzalanan sözleşmeyle projenin saha çalışmalarına başlandığı bildirildi. Projenin Afyonkarahisar'a hayırlı uğurlu olmasını dileyen Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, Zafer Kalkınma Ajansı'nın 50 bin lira destek sağladığı proje için, Afyonkarahisar Belediyesi'nin de 65 bin lira eş finansman sağladığını söyledi.
Başkan Yardımcısı Demirkapu, üç ayda tamamlanacak projeyle şehir merkezindeki yaya ve araç yoğunluğunu azaltmayı ve kalıcı çözümler getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Projeyle Afyonkarahisar'ın mevcut ulaşım altyapısının detaylı bir şekilde inceleneceğini kaydeden Demirkapu, şehir içi ulaşımda yaşanan sorunların ve yetersizliklerin tespit edilmesine yönelik birçok saha çalışması yapılacağını ifade etti.
Akıllı ulaşım sistemleri konusunda 25 yıllık tecrübesi bulunan İSBAK'ın Afyonkarahisar'da saha çalışması başlatacağı da bildirildi.
(MRV-SK-Y)

14.01.2013 16:10:04 TSI

Editör: Wan Haber