29 Kasım'da satışa sunulan Milli Piyango yılbaşı çekiliş bileti satışlarının Afyonkarahisar'da geçen yıllara oranla arttığı belirtildi.
25 yıldır seyyar olarak Milli Piyango bileti satışı yapan Ahmet Çanta, bu sene milli piyango satışlarının yeni başlamasına rağmen fazla olduğunu ve daha önceki yıllara oranla biletlere talebin arttığını söyledi. Havaların soğuması halinde satışların da düştüğünü ifade eden Çanta, Afyonkarahisar'a büyük ikramiye çıkmaz diyenlerin ezberini bozmaya geldiğini ifade etti.
Seyyar bayisinden bu güne kadar en büyüğü 30 milyon TL olan 3 tane büyük ikramiye kazandırdığını belirten Ahmet Çanta, bu sene büyük ikramiyenin 45 milyon TL olduğunu söyledi. Bilet alacak insanların içinde umut olması gerektiğini aktaran Çanta, "Umut olduğu sürece yaşam oluyor. Öncelikle ben milli piyango ikramiyesi çıkacak vatandaşlara şunu söylemek istiyorum. İkramiyeye hazır olmak gerekiyor. Bu rastlantı veya şans dediğimiz şey şanssızlığa dönüşebiliyor" dedi.
SOSYAL AYRIMCILIĞI ORTADAN KALDIRMAK İÇİN MİLLİ PİYANGO BİLETİ SATIŞI YAPIYORUM
Engelli olduğu için toplumdaki insanlarla bütünleşmek için Milli Piyango bileti satışı yaptığını söyleyen Ahmet Çanta, "Bu işi yapmaktaki amacım para kazanmak değil, sosyal ayrımcılığı ortadan kaldırmaya çalışıyorum. Benim içinde bu iş yaşama sevinci oluyor. Onun içinde ben herkese buradan teşekkür ediyorum. Herkesin yeni yılını kutluyorum."
(MRV-GC-SÇ-Y)

06.12.2012 16:59:46 TSI

Editör: Wan Haber