Afyonkarahisar merkeze bağlı Ataköy Çobankuyusu keşif yapan heyetin üzerine açılan ateş sonucunda yaralanan keşifte görevli Av. Ömer Faruk Aksoy, olayda çatışma olmadığını, açılan ateşten bir toprak parçasını kendilerine siper ederek kurtulduklarını söyledi.
Bugün öğlen saatlerinde meydana gelen olayda 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen "el atma" davasından dolayı hakim, katip, mübaşir, kadastro görevlisi, inşaat mühendisi, polis memuru, avukat ve dava tanığından oluşan heyet merkeze bağlı Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan bir apartmandaki daireye gittiler. İddialara göre: davalı taraf Orhan A. ve çocukları yapılan keşfi engellemek istediler. Davalı tarafın hakim tarafından ikna edilmesi üzerine keşif sorunsuz bir şekilde başlarken, daire içerisinde davalı taraftan bir şahıs ile dava tanığı henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı tartışmaya başladılar. Meydana gelen tartışmanın ardından silah ve bıçaklar devreye girdi. İddialara göre davalı Orhan A. ve çocukları ellerinde ki pompalı silahlı binanın bahçesinde dışarı doğru rasgele ateş etmeye başladılar. Açılan ateş sonucunda Avukat Ömer Faruk Aksoy ile bilirkişi Beyazıt Duman parmağından, ev sahibinin şirketinde muhasebeci olarak çalışan Ramazan Maral da omzundan yaralandılar. Olay sonrası bölgeye çok sayıda polis ekibi ve özel hareket timi sevk edilirken, olayın ardından Orhan A. oğulları Selçuk ve Mehmet A. gözaltına alındı.

"ÜZERİMİZE 15 EL ATEŞ EDİLDİ"
Olayın ardından Afyonkarahisar Barosu'nda Baro Başkanı Av. Turgay Şahin ile bir basın açıklaması yapan Av. Ömer Faruk Aksoy, keşif için olay mahalline gittiklerini davalı tarafın önce keşfi engellemek için mukavemet gösterdiğini daha sonra davalı ve tanık arasında çıkan tartışmanın ardından silahların çekilmesi sonucu hadisenin zuhur ettiğini söyledi. Aksoy, "Ceza davalarında bu tür olayların olması normal gibi görünse de hukuk davalarında bu tür olayların olmasına pek alışık değildik. Ben sağ bacağımdan, davanın tanığı sol omzundan ve bilirkişi heyetinde görevli kadastro görevlisi de parmağından olmak üzere 3 kişi yaralandı. Olayda hakim yara almadı. Tanık kendi aracı ile olay yerinden uzaklaştı.
Polis aracında hasar var. Şüpheliler bize evin bahçesinden pompalı tüfekle ateş ederek dışarı doğru geldi. Çatışma ibaresi doğru olmaz çünkü polis silah kullanmadı. Sadece biber gazı ile müdahale etti. Şüpheliler yaklaşık olarak 15 el ateş etti. Biz atış menzilinden çıktık. Hakimin aracı uzaklaştı biz kadastro görevlisi ile binanın karşısındaki alanda bulunan toprak birikintisinde siper aldık. Daha sonra biz 100 metre uzaklıktaki keşif aracına sığındık. Silahla davanın tanığının arkasından koştu ateş eden kişi. Çatışma yaşandığı iddiası asılsız tek taraflı silah kullanıldı" dedi
Baro Başkanı Av. Turgay Şahin ise "Çok şükür gerek avukatımız gerekse de bilirkişi heyeti ve çevrede bulunan vatandaşlarımızda ciddi bir yaralanma meydana gelmedi. Ama olay vasfı itibari ile endişe verici" diye konuştu. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
(GC-Eİ-Y)

30.01.2013 19:53:33 TSI

Editör: Wan Haber