Afyonkarahisar'da dün gece başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken sürücüler zor durumda kaldı. Kar yağışı sonrası Afyonkarahisar Belediyesi ve Karayolları ekipleri alarma geçti. Gece boyunca şehir bağlantı yolları ile birlikte şehir içi ulaşımının aksamaması için yolları sürekli açık tutmak için kar kürüme ve tuzlama çalışması yapan ekipler, sabah saatlerinde de çalışmalarına devam etti.
Yağan kar sonrası trafikte önemli aksamalar meydana gelmezken, kar kazalara da davetiye çıkardı. Özellikle kar lastiği ve zinciri olmayan araçlar trafikte ilerlemekte zorluk çekerken, şehir içerisinde meydana gelen birçok kazada ölen ya da yaralanan olmadı, araçlarda maddi hasar oluştu. Kar yağışı yüzünden işe giden yayalar ve okullarına giden öğrenciler zor anlar yaşadı.
Afyonkarahisar Meteoroloji Bölge Müdürü Ekrem Alaçam dün gece başlayan kar yağışının Çarşamba gününe kadar devam edeceğini söyledi. Sıcaklıkların gündüz2 gece 9 derece olarak hissedildiğini belirten Alaçam, şöyle konuştu: "Şu an sıcaklıklar mevsim normallerinin altında, Perşembe ve Cuma gününden itibaren sıcaklıklar mevsim normallerine geri dönecek" Alaçam, ayrıca yaşanacak don olaylarına karşı vatandaşları ve sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
(MRV-SK-HO-Y)

07.01.2013 15:06:40 TSI

Editör: Wan Haber